Jarl Magnus Riiber leker med konkurrentene i verdenscupen. Søndag tok han sin sjette verdenscupseier på åtte starter denne sesongen…

Supertalentet Jarl Magnus Riiber har vært på de kombinertinteressertes lepper i årevis, men hans unge karriere har foreløpig vært preget av skader, sykdom og uforklarlige tabber. Etter hans aller første verdenscupseier, som kom mot slutten av 2015/16-sesongen, har suksessen uteblitt. Frem til denne sesongen…

Etter en andreplass i åpningsrennet i finske Ruka vant Jarl Magnus Riiber nemlig fire strake verdenscuprenn i kombinert. Deretter mislyktes han fullstendig i hoppbakken i Ramsau lille julaften. Der var han imidlertid tydelig preget av at deler av overrennet raste sammen rett før han skulle sette utfor. For Norges del gikk det likevel i gleden, da Jørgen Graabak gikk inn til seier.

Konge i Estland

Denne helgen er kombinertsirkuset samlet i Otepää. Der hoppes det i en normalbakke (HS 97), noe som har vist seg å passe vinterens største norske gullhåp meget godt.

Lørdag var en gruppe på fem utøvere samlet mot slutten, men i ren Klæbo-stil rykket Riiber fra konkurrentene da det gjenstod omtrent én kilometer av den ti kilometer lange løypa. I mål var han 3,2 sekunder foran japanske Akito Watabe.

Søndag lyktes nordmannen enda bedre i hoppbakken og gikk ut med et forsprang på over 30 sekunder til tyskerne Manuel Faisst og Johannes Rydzek. Riiber var i realiteten aldri truet og gikk under målseilet 20,9 sekunder foran den sterke langrennsløperen Rydzek.

Vincenz Geiger gikk et strålende langrenn fra startnummer 16, men tyskeren klarte likevel ikke å beseire japanske Watabe i spurtoppgjøret om tredjeplassen.

Helt konge

Med seier i seks av åtte verdenscuprenn i en idrett med såpass små marginer som kombinert seiler Riiber fort opp som en av de mest dominerende utøverne på mange år. Ekspertenes hyllest av den norske 21-åringen er unison.

– Det er helt vilt! Han er helt konge for tiden. Han bare forsterker det han har gjort denne sesongen og er så bunnsolid. sier NRKs ekspertkommentator Fred Børre Lundberg.

Dominansen har ført til at Riiber også leder verdenscupen sammenlagt med klar margin. Med sine 680 poeng har han et forsprang på 279 poeng ned til dagens andreplass, Johannes Rydzek.

– Nå blir det veldig vanskelig å gjøre noe med han i verdenscupen, slo kommentator Arild Eriksen fast i det Riiber jublet i målområdet.

Kombinertutøverne drar nå videre til Val di Fiemme i Italia. Der skal de gjennom to konkurranser i stor bakke førstkommende fredag og søndag.