Jarl Magnus Riiber gikk inn til suveren seier for tredje dag på rad i Ruka da de norske kombinertherrene kronet en fantastisk sesongåpning med ny trippel…

Riiber suveren igjen

Umulige vindforhold gjorde at søndagens kombinerte hopprenn ble avlyst, dermed dannet torsdagens prøveomgang grunnlaget før den siste av tre konkurranser i Ruka. Det passet Jarl Magnus Riiber bra, som dermed kunne gå ut i tet med over minuttet på nærmeste utfordrer.

Fjorårets verdenscupvinner har vist seg like umulig å hanskes med i sporet som i hoppbakken i sesonginnledningen, og da konkurrentene bak begynte å bli mer opptatt av hverandre enn lederen ble det raskt en ny parademarsj for Riiber, som tilslutt vant med 2 minutter og 8 sekunder.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Etter å ha fullført en fantastisk Ruka-trippel innrømmet Riiber at seiersmarginen ble en av motivasjonsfaktorene i kulden i Finland.

Motivasjonen i dag var: «Hvor mye kan jeg vinne med». Og når det ble lureløp bak der var det bare å male på, og gå jevnt , sier Jarl Magnus Riiber.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Har fått Bjørndalen-tips

Etter drømmehelgen trekker Riiber frem mentorhjelp fra en annen suksessrik vintersportsutøver som en del av gulloppskriften, for 22-åringen har vært i samtaler med skiskytterlegenden Ole Einar Bjørndalen.

Jeg har hatt litt dialog med Ole Einar. Og det har handlet om hvordan det er å være i verdenscupsirkuset. Vi gikk på samme skimerke tidligere, og da var vi samtalepartnere en stund, sier Riiber.

Det går på trening, og det dreier seg om å trene mye, og ikke for hardt, svarer Riiber.

Kombinertkongen har til tider isolert seg fra resten av verden i sesongoppkjøringen, og det er tydelig at tipsene fra skiskytteren har hjulpet i jakten på å gjenta den fantastiske fjorårssesongen.

I likhet med Bjørndalen har Riibers suksess også fått oppmerksomhet utenfor landegrensene, for i kombinert-gale Tyskland har den unge nordmannen blitt et hett navn da deres egne helter har sviktet i verdenscupåpningen.

Ja, jeg merker på sosiale medier at det er en del fans fra Tyskland og Mellom-Europa. Men jeg håper det vi gjør her kan bygge oss opp i Norge også, sier han til TV2.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Ny trippel avrundet drømmehelgen

Riiber har vært suveren helt øverst på pallen i de tre rennene i Ruka, men like oppsiktsvekkende er den utrolige norske laginnsatsen i verdenscupåpningen.

Søndag parkerte Jørgen Graabak og unggutten Jens Luraas Oftebro østerrikeren Franz-Josef Rehrl på de siste par hundre meterne og sørget for at de norske fargene tapetserte pallen nok en gang. Dermed har norske utøvere kapret utrolige 8 av 9 pallplasser i Ruka denne helgen.

For å understreke den norske jubelhelgen rykket Einar Luraas Oftebro og Espen Bjørnstad fra en 7 mann stor gruppe opp den siste bakken og sørget for 5 nordmenn blant de 6 beste i avslutningsrennet i Ruka.

Sannsynligvis vil nok flere av konkurrentene våkne og by på kamp for de norske utøverne utover i sesongen, men det er uansett grunn til å forvente nye norske topplasseringer når kombinertsirkuset neste helg inntar Lillehammer.

Spill på Vintersport med NordicBet her!