Nok en gang var Johannes Thingnes Bø suveren da han lørdag gikk inn til sesongens 11. seier i Anterselva. Nå sikter sesongens store løper seg inn på storeslem i den italienske fjellandsbyen…

– Må ta frem en ordbok for å finne superlativer vi ikke har brukt

Til tross for litt rusk på standplass og totalt tre strafferunder var det til slutt ingen tvil om at Thingnes Bø skulle forsvare ledelsen fra sprinten og ta sin 5. strake seier foran den franske fremmedlegionen som utfordret nordmannen på lørdagens jaktstart.

Etter to bom på de to første skytingene skaffet han seg en solid luke til resten av feltet da han skjøt fullt på den tredje visitten på standplass. 25-åringen fikk gå alene inn til den siste skytingen, og til tross for nok en bom klarte ingen av konkurrentene å nærme seg nordmannens fart i sporet.

Thingnes Bø fikk god til å hilse og takke det høylytte publikummet i Italia på sisterunden og gikk i mål til nok en suveren seier, 34,8 sekunder foran franskmannen Antonin Guigonnat.

– Vi må ta frem en ordbok for å finne superlativer vi ikke har brukt, kommenterte Stabrun Smith mens stryningen gikk sin parademarsj inn mot mål.

Det var de franske fargene som dominerte bak vinneren på dagens jaktstart, for i kampen om den siste pallplassen fikk Fillon Maillet akkurat kastet frem foten foran landsmannen Desthieux, mens Martin Fourcade fullførte den franske kvartetten som fulgte Thingnes Bø.

– Det var vanvittig godt, og det var fantastiske skiforhold i dag, sier Thingnes Bø til NRK etter rennet.

Nærmer seg rekordene

Skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen hadde nærmest monopol på topplasseringen på sin favorittarena i Anterselva, og nå sikter Thingnes Bø seg inn på en ny seier på søndagens fellesstart for å ta storeslem i Italia. Klarer han det tangerer han Bjørndalens rekordsesong med 12 seire.

Med den fantastiske formen 25-åringen viser om dagen er veien derfra kort til Fourcades rekord på 14 turer på toppen av pallen på en sesong.

Med et nytt godt løp søndag vil Thingnes Bø sikre seg et jerngrep om sammendraget i verdenscupen før skiskyttersirkuset tar turen til Nord-Amerika.

Vinnerodds 15 km fellesstart skiskyting herrer – Anterselva, Nordicbet:

Johannes Thingnes Bø1,50
Martin Fourcade6,50
Alexandr Loginov8,00
Quentin Maillet Fillon15,00
Simon Desthieux17,00
Arnd Peiffer20,00
Antonin Guigonnat23,00
Tarjei Bø30,00

Wierer sikret hjemmejubel

I dameklassen var det duket for en meget spennende jaktstart etter sekundstriden på torsdagens sprint. Da hjemmefavorittene Wierer og Vittozzi fra lederposisjon begge måtte ut i strafferunde på siste skyting meldte Dahlmeier seg på i tetkampen i Anterselva.

Men forspranget Wierer skaffet seg ut fra stadion holdt hele veien og hun kunne ta imot publikums hyllest inn til seier på hjemmebane. Laura Dahlmeier reiste seg mesterlig etter kollapsen torsdag og ble nummer to, mens Vittozzi fullførte en god dag for italienerne med to jenter på pallen.

Marte Olsbu Røiseland klarte ikke henge på tet-trioen etter tre strafferunder på jaktstarten, men med god fart i sporet sikret hun seg en ny 4.-plass. Med de stabile resultatene de siste ukene begynner 28-åringen nå å nærme seg en utfordrerposisjon med tanke på sammendraget i verdenscupen.

– Den tanken har jeg egentlig ikke tenkt tidligere i sesongen, men etter jul har jeg vært veldig stabil og topp ti i stort sett alle løp. Så alt er mulig, og jeg skal gå resten av verdenscuprennene. Holder jeg meg frisk og rask, så er det bare å prøve og se hvor langt opp jeg kan komme, sier Olsbu som ligger på 4.-plass i totalcupen.

Tiril Eckhoff har funnet igjen formen i sporet den siste tiden, og til tross for hele 5 strafferunder klatret hun fra 15.- til 12.-plass på listen under dagens jaktstart. Dermed har hun for første gang denne sesongen kvalifisert seg til fellesstarten søndag.

Vinnerodds 12,5 km fellesstart skiskyting damer – Anterselva, Nordicbet:

Dorothea Wierer3,25
Laura Dahlmeier3,25
Anastasiya Kuzmina4,50
Lisa Vittozzi5,50
Kaisa Mäkäräinen9,00
Marte Olsbu11,00
Ingrid Landmark Tandrevold50,00
Tiril Eckhoff50,00