Verdenscupen i hopp har denne helgen forflyttet seg til Japan og Sapporo, og Ryoyu Kobayashi er hjemmepublikums store favoritt i Ōkurayama-bakken…

Revansjesugen Ryoyu

Sesongens store hopper toppet en fantastisk sesonginnledning ved å ta storeslem i den prestisjetunge Hoppuka, men de siste ukene har verdenscuplederen vist menneskelige trekk ved å ta to strake 7.-plasser i Val di Fiemme og Zakopane.

Nå håper den ferske superstjernen å kunne glede hjemmepublikummet ved å bli den første japaner som vinner i hjemlandet siden Daiki Ito vant begge rennene tilbake i 2012.

Ryoyu Kobayashi ble nummer tre i fredagens kvalifisering og får med seg hele 11 landsmenn fra start på lørdagens konkurranse, og med hoppere som storebror Junshiro Kobayashi, Daiki Ito, tredjemann fra Zakopane – Yukiya Satō og superveteran Noriaki Kasai er det grunn til optimisme for hjemmepublikum i Sapporo.

Kraft best i kvalifiseringen

Østerrikeren Stefan Kraft har for alvor funnet formen på nyåret og fulgte opp seieren i Zakopane med topplasseringen i kvalifiseringen til Sapporo-rennene. Kraft har tre pallplasseringer i Ōkurayama-bakken å se tilbake på, men helt til topps har ikke den regjerende verdensmesteren klart å nå i Japan.

Fjorårets verdenscupvinner Kamil Stoch har også levert god hopping i Japan de siste dagene, og til tross for at polakken sliter med en forkjølelse svevde han fredag ned til 126 meter og en 2.-plass i kvalifiseringen. Etter 5 pallplasseringer jakter Stoch nå en ny topplassering slik han gjorde sist verdenscupsirkuset inntok Sapporo i 2017.

Tyskerne har vist sin bredde med 4 forskjellige utøvere på pallen denne sesongen, og på nytt viste de at den tradisjonsrike hoppnasjonen har skumle hensikter om å levere topplasseringer når skiflyging i Oberstdorf og Willingen Five venter før VM står for tur.

Forfang mislyktes i kvalifiseringen

De norske hopperne viste fremgang med 2.-plass for Johansson og 3 hoppere blant de 5 beste i Zakopane sist helg, men under kvalifiseringen i Sapporo gikk det tyngre for Alexander Stöckls disipler. Verst gikk det for Johann Andre Forfang som med et hopp på svake 99 meter ikke klarte å kvalifisere seg til helgens renn.

Et kraftig snøvær satte sitt preg på kvalifiseringen som måtte gjennom en rekke utsettelser, men til slutt fikk man utfor alle hopperne og 5 av 6 nordmenn er klare for renn. Best var Halvor Egner Granerud med sin 18.-plass, mens Robin Pedersen dro nytte av erfaringen fra sin 2.-plass i Kontinentalcupen i samme bakke forrige uke og ble nummer 25 i fredagens kvalifisering.

Fannemel (37), Lindvik (41) og Johansson (42) er også klare for renn i Japan, mens den ferske Norgesmesteren Andreas Stjernen valgte å bli hjemme for å trene til skiflyging i Oberstdorf neste helg.

På grunn av tidsforskjellen blir det hopp tidlig morgen lørdag klokken 08.00, mens søndagens renn har start 02.00 norsk tid.

Vinnerodds Hopp Sapporo 137m menn, Nordicbet:

Ryoyu Kobayashi2,25
Stefan Kraft3,25
Kamil Stoch6,00
Markus Eisenbichler7,00
Dawid Kubacki8,00
Stephan Leyhe15,00
Robert Johansson15,00