Under årets første kombinertrenn fortsatte Jarl Magnus Riiber der han slapp i 2019 – og sikret seg en suveren seier i Val di Fiemme fredag…

Sesongens syvende seier

Jarl Magnus Riiber var i en egen klasse i hopprennet i VM-bakken i Val di Fiemme fredag, og var aldri i nærheten av å gi fra seg forspranget i langrennet under årets første kombinertrenn.

22-åringen gikk ut først med en ledelse på 23 sekunder, og etter å ha økt forspranget med 10 sekunder på halvannen kilometer forstod forfølgerne bak at det ikke var håp om å ta igjen nordmannen og slakket av på farten.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Dermed hadde Riiber på et tidspunkt en luke på minuttet ned til nærmeste utfordrer, og kunne nyte omgivelsene i parademarsjen inn til sesongens 7. seier av åtte mulige denne vinteren.

I mål var den suverene kombinertutøveren 26,6 sekunder foran Vinzenz Geiger.

Triumfen var Riibers 20. verdenscupseier i karrieren.

Det var godt endelig å få ut potensialet. Jeg forstod at de bak åpnet hardt, jeg prøvde å åpne kontrollert og visste at jeg ville ha progresjon utover i løpet. Jeg lurte de der bak litt, så var det bare å mate på etter hvert, sier Jarl Magnus Riiber i et seiersintervju med NRK.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Venter barn til våren

Riiber har levert en ellevill sesong med 7 seire og en andreplass denne vinteren – og tidligere i uken kunne 22-åringen meddele at det venter store ting også til våren.

Verdenscuplederen venter nemlig barn med samboeren Sunna Margret Tryggvadottir i mai.

Nå håper Riiber at den nye hverdagen kan gi ham en boost også som idrettsutøver.

Ja, vi har jo sett Eric Frenzel. Vi får se om det samme skjer med meg også. Da bør kanskje andre vurdere å få barn tidligere også, smiler 22-åringen og viser til at tyskeren fikk en lang rekke med gode resultater etter han ble pappa.

Riiber tror det kan være positivt å få tankene over på noe annet enn bare trening.

Det er ofte hjernedødt det vi driver med, så det å fylle det tomrommet med et barn er egentlig bare fint og kanskje det kan være med på å utvikle meg videre, sier Riiber.

Etter fredagens seier leder Riiber verdenscupen med smått utrolige 269 poeng etter 8 konkurranser.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Graabak på pallen

Bak suverene Riiber ble det etter hvert en stor gruppe som skulle gjøre opp om de øvrige plasseringene i Italia.

Mot slutten av løpet slet Jørgen Graabak seg sammen med tyske Vinzenz Geiger løs fra resten av forfølgergruppen og fikk en luke inn på oppløpet i Val di Fiemme.

Der trakk Geiger det lengste strået og sikret seg 2.-plassen, 1,1 sekunder foran nordmannen.

Jens Lurås Oftebro ble nummer ti, mens Espen Bjørnstad og Espen Bjørnstad måtte slippe gruppen i den siste motbakken og ble henholdsvis nummer 13 og 15 fredag.

Unggutten Kasper Moen Flatla gjorde et meget godt hopp på 100,5 meter i hoppkonkurransen. Det ville sendt ham et godt stykke opp på resultatlistene, men 20-åringen ble disket for å ha hoppet med en ureglementær dress.

Jarl Magnus Riiber blir på nytt mannen å slå når et nytt renn står på programmet i Val di Fiemme lørdag.

Vinnerodds Kombinert HS106/10 km, Val di Fiemme – Nordicbet:

Jarl Magnus Riiber – 1.45
Vinzenz Geiger – 12.00
Fabian Riessle – 12.00
Jørgen Graabak – 15.00
Eric Frenzel – 15.00

Spill på Vintersport med NordicBet her!