Jarl Magnus Riiber fortsatte den fine formen i Ramsau og gikk inn til sin fjerde seier på rad i verdenscupen…

Suveren sesongstart

Riiber gjorde rent bord på hjemmebane med seier i alle tre rennene på Lillehammer i starten av desember, og til tross for oppholdet fortsatte 21-åringen den fine sesongstarten da kombinertsirkuset forflyttet seg til Østerrike.

Det skulle bli en lang og kald dag for løperne i Ramsau lørdag. Utfordrende værforhold gjorde at juryen valgte å avlyse hopprennet da kun Riiber og Eric Frenzel satt igjen på toppen i regn og kraftige vindkast. Dermed dannet fredagens prøveomgang grunnlaget for årets nest siste konkurranse.

Hjemmefavoritt Franz-Josef Rehrl hadde det beste utgangspunkt før langrennet, med Riiber jagende 9 sekunder bak. Allerede på åpningsrunden tok nordmannen igjen Rehrl, og de gikk sammen for å holde unna den store gruppen som dannet seg bak.

– Vi planla å veksle litt på å dra, men han var virkelig sterk i dag, så da tenkte jeg at jeg skulle slå følge med han til mållinjen og spare litt på kreftene, sier Riiber.

Sterkest i spurten

Gruppen bak spiste sakte sekunder på tet-duoen, men det virket klart at de hadde kontroll på avstanden og gjorde seg klare til et spurtoppgjør foran de fremmøtte i griseværet i Ramsau.

Rehrl forsøkte å riste av seg nordmannen ved å åpne spurten et par hundre meter før mål, men han hadde ingen sjans til å henge med på oppløpet da Riiber satte fart med sine lange klyv. Dermed kunne han strekke armen i været for sin fjerde strake seier denne vinteren.

– Jeg begynner å føle at selvtilliten er der. Jeg vet at jeg har litt mer å gå med i langrennssporet i år, og da blir resultatene som de blir, sier Riiber til NRK etter rennet.

Det ble et realt spurtoppgjør om tredjeplassen, hvor til slutt tre tyskere knivet side om side om den siste plassen på pallen. Fabian Riessle kastet seg foran Rydzek og Geiger og ble nummer tre i mål, 19,1 sekunder bak Riiber.

Kan feire jul med gul trøye

Riiber stod kun med en eneste seier i verdenscupen før denne sesongen, hvor skader og tabber har preget resultatene siden den første topplasseringen i Holmenkollen i 2016.

Når ting endelig stemmer for Heming-løperen har han tatt total kontroll over verdenscupen så langt, med over dobbelt så mange poeng som Seidl på andreplass.

Dermed kan 21-åringen åpne gavene med den gule ledertrøyen, uavhengig av hvordan det måtte gå i det siste rennet før kombinertløperne kan ta seg en liten juleferie.

Formløperen Riiber er soleklar favoritt før søndagens Gundersen-øvelse, hvor forholdene forhåpentligvis innbyr til litt mer julestemning i løypene i Østerrike.

Vinnerodds kombinert Gundersen Ramsau, NordicBet:

Jarl Magnus Riiber1,33
Johannes Rydzek10,00
Fabian Riessle10,00
Eric Frenzel12,00
Akito Watabe12,00
Franz-Josef Rehrl15,00
Vinzenz Geiger15,00