Minnesota Wild tapte stygge 0-6 hjemme for Winnipeg Jets lørdag, dermed stoppet lagets poengrekke på hjemmebane på 12 kamper…

– Det er pinlig

– Det er pinlig, åpenbart, å tape slik på hjemmebane, sier Mats Zuccarello til pressen etter at de har latt Winnipeg Jets score seks mål i oppgjøret i Saint Paul lørdag.

Nordmannen har storspilt for Minnesota den siste tiden, men i oppgjøret mot Jets var det lite som stemte for Zuccarello og resten av lagkameratene – i det lagets skribent kaller en varslet katastrofe.

For i det rutinepregede skjemaet NHL-sesongen vanligvis byr på var Wilds inngang til divisjonsoppgjøret av det mer unormale slaget. Før kampstarten bare 40 timer etter kraftprøven borte mot Arizona ble mye av fredagen brukt på reise hjem for Zuccarello og Wild, og laget fikk aldri trent på is mellom 8-5 seieren mot Coyotes og lørdagens hjemmekamp.

Med et tett program og uvant kampinngang var det grunn til bekymring for Minnesota inn mot kampstart, og med poenggarantisten Jason Zucker ute – samt en småsyk målvakt i Alex Stalock, stilte Wild med en tynnslitt tropp i formiddagskampen.

Minnesota kom riktignok godt i gang og skapte flere store sjanser i åpningsperioden, men etter Blake Wheeler og Mark Scheifele satte inn hver sin puck og sørget for at gjestene gikk til pause med 2-0 ledelse så det ut til resignasjonen bredte seg over det tungt reisebelastede Wild-mannskapet.

Stygg smell på egen is

Om troen ikke allerede var tynnslitt for Minnesota ble det ikke bedre av at det finske stortalentet Patrick Laine allerede minuttet ut i midtperioden økte Jets-ledelsen til tre mål.

Minnesota tapte sesongåpningen på egen is helt tilbake til den 13. oktober, og siden den gang har laget tatt poeng i samtlige matcher på egen is – 12 i rekken, frem til lørdagens kamp.

Det var den nest lengste poengrekken på hjemmebane i klubbens historie, men jakten på rekorden falt på brutalt vis i møtet med Jets – hvor bortelaget ikke ga seg før de hadde puttet 6 mål i Xcel Energy Center.

Nikolaj Ehlers, Patrick Laine og Logan Shaw stod for Winnipegs mål i 3. periode, hvor hjemmelaget etter hvert brukte mer tid i utvisningsboksen enn foran gjestenes mål.

Det var bare en av de kampene hvor alt gikk galt. Det er viktig at vi glemmer denne kampen, og ikke mister selvtilliten vi har bygget opp. Vi må lære av det, og gå videre, sier «Zucca».

Etter det stygge nederlaget ligger Minnesota på 5.-plass i Central Division – 2 poeng bak en Wild Card-plass til sluttspillet i vest. 

Zuccarello og lagkameratene får en mulighet til revansje «dagen før dagen», for Minnesota tar imot Calgary Flames til dyst lille julaften klokken 23 norsk tid.

Kampodds Nordicbet: Minnesota Wild 2,22 – Uavgjort 4,25 – Calgary Flames 2,70