Problemene vil ingen ende ta for langrennskongen. Petter Northug rapporterte om storform da varmegradene slo som sterkest i sommer. Etter den gang har nedbøren ligget tungt rundt Mosvik-ekspressen…

Spill på vintersport med Coolbet! 

Etter å ha måttet stå over flere rulleskirenn og treningssamlinger fikk han omsider dratt til høyden i Val Senales sammen med resten av landslaget. I Italia har Northug nå blitt syk – igjen!

Det var TV2 som først omtalte saken søndag formiddag. De skriver at Petter Northug jr. har fått omgangssyke og har blitt flyttet til et annet hotell enn resten av landslaget.

– Det er ikke ideelt for han. Han har fått seg en skikkelig omgangssyke og er veldig redusert akkurat nå, sier sprinttrener Arild Monsen til TV2.

Les også: Haga dropper høydesamling
Les også: Dramatikk i Val Senales
Les også: Johaug har prioritert lett terreng

Tøffe måneder

Alt så bra ut for Northug, som har sjonglert bokutgivelse med hardt treningsarbeid etter avslutningen av den skuffende fjorårssesongen. Testene var på samme nivå som i glansdagene og det så ut til at folkehelten skulle komme tilbake på toppnivå.

Under et privat treningsopphold i Spania på sensommeren oppstod det imidlertid problemer og Northug følte seg unormalt slapp og kraftløs. Testene gav ikke noe entydig svar på hva som var galt, men 32-åringen måtte ta et skikkelig avbrekk fra treningen. Dette holdt han også utenfor flere prestisjefulle rulleskirenn.

I september måtte Northug også melde forfall til sprintlandslagets samling på Lillehammer og ble ikke klarert for hardtrening før månedsskiftet september-oktober. Nå virker det altså som om det blir et nytt ugunstig avbrekk for gullgrossisten.

Spill på vintersport med Coolbet! 

Vurderer å avbryte samlingen

Landslagets medisinske personell gjør nå kontinuerlige vurderinger rundt Petter Northugs situasjon. Om sykdommen blir langvarig er det naturlig å reise ned fra høyden for å la kroppen restituere seg i lavlandet.

– Han har rett og slett fått magesjau. Da trenger man litt tid for å bli bra. Vi vet ikke hvor lenge akkurat nå. Vi har isolert han fra resten av troppen for å minske spredningsrisikoen og vi gjør fortløpende vurderinger på om han skal hjem, sier landslagslege Øystein Andersen til NRK.

Les også: Tar ingen sjanser med Northug
Les også: Langrennssesongen 2017/2018 – Fra A-L
Les også: Langrennssesongen 2017/2018 – Fra M-Å

Eks-skiskytter Ole Einar Bjørndalen har sverget til høydetrening gjennom hele karrieren og har gjort seg mange erfaringer rundt hva høyden kan gjøre med en presset idrettskropp. Han mener det er en mulighet for at dette bare er en liten kroppslig reaksjon, og at det ikke nødvendigvis trenger å være et alvorlig sykdomsavbrekk.

– Vi må se hvor alvorlig det er. Det er en veldig typisk ting man kan få i Val Senales. Når man trener i høyden kan det skje fort. Er det bare en sånn kortvarig sak hvor man sitter på bøtta én eller to ganger så er det ikke noe problem, men er det sånn at det kommer alle veier i noen dager, så har han ikke noe i høyden å gjøre. Da er det bare å komme seg hjem, sier Bjørndalen til Nettavisen.

Vintersport.com følger Northugs sykdom med argusøyne de kommende dagene

Spill på vintersport med Coolbet!