Jarl Magnus Riiber fortsatte der han slapp forrige sesong og gikk inn til en suveren seier i verdenscupåpningen da de norske kombinertutøverne tok en historisk firedobbelt seier i Ruka…

La grunnlaget i bakken

I de varierende vindforholdene måtte flere av de på papiret største utfordrerne gå inn for landing langt oppe i den værutsatte bakken i Ruka i kombinertsirkusets verdenscupåpning fredag, men for de norske utøverne ble hoppkonkurransen starten på en historisk jubeldag.

Akkurat som spesialhopperne har også kombinertgutta lagt inn en solid jobb for å forbedre seg i bakken denne høsten, og med omgangens tre lengste hopp la Jarl Magnus Riiber (140,5 m), Espen Dahlhaug Bjørnstad (148 m) og Jens Lurås Oftebro (143 m) grunnlaget for norsk suksess etter hopprennet.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Med lavere fart og mindre poengtrekk for vind kunne fjorårets suverene verdenscupvinner Jarl Magnus Riiber legge i vei først på langrenndelen av sesongåpningen, 28 sekunder foran Bjørnstad og 1.02 foran Oftebro.

Det er helt fantastisk. Det er en voldsom maktdemonstrasjon i hoppbakken. Jeg syns det er blitt jobbet knallbra i støtteapparatet, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

Parademarsj i de finske løypene

Langrennet i den første av tre konkurranser i Ruka strakk seg bare over 5 kilometer, dermed var den norske trioen aldri truet i det som raskt utviklet seg til en parademarsj i Ruka fredag.

Riiber har til tider isolert seg fra omverdenen for å forberede seg best mulig før jakten på å forsvare tittelen som verdens beste kombinertutøver tok til, og 22-åringen var i en egen klasse i verdenscupåpningen.

Verdensmesteren fra Seefeld kunne juble etter å ha gått inn til en suveren seier i Ruka – 53,3 og 1:17,1 foran lagkameratene.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Jeg har bra selvtillit. Det er godt å starte en sesong på denne måten, sa Riiber.

Jeg tenkte egentlig jeg skulle ta det med ro, men konkurranseinstinktet slo inn, så da hadde jeg lyst til å kjenne litt på hvordan kroppen fungerte, gliser Riiber til NRK.

Espen Dahlhaug Bjørnstad kopierte sitt beste resultat i verdenscupen med sin 2.-plass, mens unggutten Jens Lurås Oftebro sørget for at det norske laget tapetserte pallen da han for første gang i karrieren gikk inn til en topp 3-plassering.

Utrolig gøy. Jeg har drømt om dette lenge. Laginnsatsen er enorm. Det er stort å være en del av dette, sier Jens Lurås Oftebro.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Historisk

Men det var ikke slutten på den norske jubeldagen i Ruka, for fra sitt utgangspunkt som nummer 5 etter hoppingen var Jørgen Graabak en del av en fem mann stor gruppe som jaget bak tet-trioen.

I den siste bakken rykket 28-åringen fra konkurrentene og sørget for firedobbelt norsk i sesongåpningen. Sportssjef Ivar Stuan smilte fra øre til øre etter det han beskriver som en historisk bra norsk innsats.

Jeg tror det er et historisk øyeblikk. Jeg tror ikke dette har skjedd før. Det er firedobbelt norsk, smiler en strålende fornøyd sportssjef.

Espen Andersen endte som nummer 12, mens Einar Luraas Oftebro ble nummer 15 og Harald Johnas Riiber nummer 16 i den fantastiske norske kombinertåpningen.

Spill på Vintersport med NordicBet her!