Henrik Kristoffersen kjørte seg opp fra 10. til delt tredjeplass under lørdagens storslalåm i Adelboden – og overtok ledelsen i verdenscupen sammenlagt…

Kristoffersen på pallen

Henrik Kristoffersen hadde nok forhåpninger om noe stort da han på staselig vis ankom Adelboden i helikopter, men etter en 10.-plass i første omgang var veien lang opp til toppresultater for nordmannen under lørdagens storslalåm.

I andre omgang stemte det derimot bedre for 25-åringen, som økte forspranget kraftig til ledende Victor Muffat Jeandet i første halvdel av finaleomgangen. I nederste del av den sveitsiske bakken gikk det derimot tyngre for Kristoffersen, som totalt utslitt kunne løfte blikket i målområdet og se at han kom inn på samme tid som franskmannen.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

I det øyeblikket hadde nok ikke nordmannen forhåpninger om noe mer enn å klatre noen plasser for å sikre seg verdenscuppoeng, men den norsk-franske duoen lå fremdeles på 3.-plass da kun Luca De Aliprandini stod igjen på toppen.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Overtok ledelsen i verdenscupen

Italieneren var på god vei mot seier i storslalåmrennet, men kom på innerski og gikk i bakken i slutten av løypa. Dermed kunne Kristoffersen og Muffat Jeandet noe overraskende smile over å ha delt 3.-plassen i Adelboden – 64 hundredeler bak slovenske Žan Kranjec, med kroaten Filip Zubčić på andreplass.

Selv var ikke Rælingen-kjøreren spesielt fornøyd med innsatsen.

Det var ikke noen bra dag i dag. Men det er jo bra å komme på pallen på en dårlig dag. Det funker ikke med oppsettet på utstyret. Jeg byttet ski og støvler til andreomgangen, men det hjalp ikke. Jeg ga mer gass, men det stemmer ikke på denne snøen, sa Kristoffersen, som mente tidstapet i dag skyldtes utstyret, til TV2.

Pallplassen var nok til å ta igjen de 4 poengene Kristoffersen var bak landsmannen Aleksander Aamodt Kilde i verdenscupsammendraget, og Kristoffersen kunne ikle seg ledertrøyen før søndagens slalåm i samme bakke.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Kilde imponerte

Det var imidlertid med knapp margin at trøyen skiftet eier, for Aleksander Aamodt Kilde leverte på sin side nok et bra storslalåmrenn i sin søken etter å kjempe om krystallkula sammenlagt.

Etter en knallsterk 2.-omgang kjørte 27-åringen seg opp fra 16.-plass til 5.-plass lørdag – bare 2 hundredeler bak landsmannen som inntok pallen.

Det er helt sprøtt, jeg skjønner ikke helt hva som skjer, sa Kilde til NTB etter rennet. 

Utstyret fungerer, det funker bra og jeg har overskudd når jeg kjører. Jeg er kun 2/100 sekund fra pallen, noe som er litt surt. Men jeg er ikke misfornøyd, det er utrolig gøy.

Også Fabian Wilkens Solheim imponerte med en 9.-plass i Sveits, mens unggutten Lucas Braathen endte som nummer 13, etter å ha ligget best an av nordmennene etter første omgang.

Søndag står det slalåm på programmet i Adelboden.

Vinnerodds Slalåm Herrer, Adelboden – Nordicbet:

Clement Noel – 3.00
Henrik Kristoffersen – 3.40
Daniel Yule – 8.00
Alexis Pinturault – 8.50
Ramon Zenhaeusern – 8.50
Andre Myhrer – 13.00
Sebastian Foss Solevaag – 22.00

Spill på Vintersport med NordicBet her!