For første gang skal jentene konkurrere i verdenscup i kombinert. Det skjer selvfølgelig på Lillehammer…

At herrene skal konkurrere om hvem som på best mulig vis kan kombinere skihopp og langrenn har vært en selvfølge helt siden de første olympiske vinterleker i Chamonix i 1924. FIS fikk ikke oppfylt sitt ønske om at kombinert for kvinner skulle inkluderes under OL i Beijing i 2022, men det går likevel rett vei. I 20/21-sesongen blir det nemlig arrangert en kvinnelig verdenscup for aller første gang. 

Første renn arrangeres på Lillehammer

Under mandagens høstmøte i FIS ble det bekreftet at det er terminfestet åtte forskjellige renn gjennom sesongen, og de to første skal etter planen arrangeres på Lillehammer 5-6.desember 2020. Jentene vil da hoppe i den lille Lysgårdsbakken (HS 98) før det blir gått fem kilometer i langrennssporet.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Det er også bestemt at det skal arrangeres to renn i estiske Otepäa i februar, mens det også vil være to konkurranser i tyske Schonach. De tre første vil være av samme modell som på Lillehammer, mens det siste rennet i Tyskland vil være en mix-lagkonkurranse.

Det er planer om to renn i tidsrommet 16-17.januar også, men arrangørsted er foreløpig ikke bestemt. 

På VM-programmet

2020/21-sesongen vil ikke bare bli historisk grunnet verdenscupdebuten. Denne sesongen blir også den første der kvinnenes kombinert også står på VM-programmet. Den 1. mars 2021 er datoen de norske kombinertjentene Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund og lillesøsteren Marte Leinan Lund satser mot den kommende tiden.

I likhet med konkurransene i verdenscupen skal det konkurreres med ett hopp i normalbakke (HS 106) og gås fem kilometer langrenn senere på dagen.

Hittil har kombinertjentene måttet nøye seg med å delta i kontinentalcupen. Der gjorde 17 år gamle Westvold Hansen det meget sterkt med sin andreplass sammenlagt, bak amerikanske Tara Geraghty-Moats. Det unge talentet, som til alt overmål er kusinen til Therese Johaug, vant ett renn i Utah før jul og havnet på pallen i de fem siste rennene av sesongen.

Vinterens kombinertsesong for kvinnene innledes med renn i nettopp Utah 13. desember. Da kan det atter en gang være duket for norsk suksess.

Spill på Vintersport med NordicBet her!