Johannes Høsflot Klæbo er friskmeldt og klar for kommende helgs verdenscuprenn i tsjekkiske Nove Mesto – det er også Martin Johnsrud Sundby, etter at veteranen stod over Tour de Ski…

Skuffende sprinthelg i Dresden

Klæbo var i utgangspunktet tatt ut til forrige helgs sprintrenn i tyske Dresden, men på grunn av en forkjølelse måtte trønderen melde forfall og mistet muligheten til å vinne tilbake den gule trøyen han mistet til russeren Aleksandr Bolsjunov etter Tour de Ski. Uten sprintkongen ble det en skuffende helg for de norske løperne i Tyskland. 

Riktignok ble Sindre Bjørnestad Skar nummer to på sprinten, men etter at Lucas Chanavat gikk til topps under bysprinten overtok franskmannen ledelsen i sprintcupen fra Johannes Høsflot Klæbo.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

På kvinnesiden gikk sprintfinalen uten norsk deltakelse da det svenske stjerneskuddet Linn Svahn tok sin andre verdenscupseier – og under søndagens lagsprinter klarte ingen av de fire norske lagene å ta seg opp på pallen i Dresden.

Mandag melder Skiforbundet at Klæbo er friskmeldt og uttatt til kommende helgs verdenscup i Nove Mesto, hvor 10/15-kilometer klassisk står på programmet lørdag, etterfulgt av jaktstarter i fri stil søndag.

Dermed er det duket for nye dueller om verdenscuppoeng mellom Klæbo og den russiske duoen Aleksandr Bolsjunov og Sergej Ustjugov, som begge distanserte nordmannen opp «monsterbakken» og sikret seg de to øverste plassene i Tour de Ski-sammendraget.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Program til verdenscupen i Nove Mesto:

Lørdag 18. januar

09:45 – Kvinner – 10 km – Klassisk
11:15 – Menn – 15 km – Klassisk

Søndag 19. januar

11:10 – Kvinner – 10 km – Jaktstart – Fri
13:00 – Kvinner – 15 km – Jaktstart – Fri

Sundby tilbake

Med på turen til Tsjekkia blir også Martin Johnsrud Sundby. Veteranen har fått en tøff start på årets sesong, og endte 2019 med å bryte 15-kilometeren i Davos i midten av desember.

Sundby valgte å stå over Tour de Ski, dermed blir helgens renn i Nove Mesto Røa-løperens første renn på over en måned.

Emil Iversen er også tilbake i verdenscupsirkuset kommende helg, etter at sykdom gjorde at trønderen måtte bryte Tour de Ski etter bare to etapper. 28-åringens drøm om å kjempe om verdenscupen sammenlagt fikk seg en solid knekk etter den skuffende tour-exiten, dermed er det en revansjesugen Iversen som tar turen til Nove Mesto. Didrik Tønseth står over helgens renn.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Disse herrene stiller for Norge i Nove Mesto:

Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen IL
Emil Iversen, IL Varden Meråker
Sjur Røthe, Voss IL
Hans Christer Holund, Lyn Ski
Simen Hegstad Krüger, Lyn Ski
Gjøran Tefre, Førde IL / Team Veidekke Vestlandet
Martin Johnsrud Sundby, Røa IL

Østberg med til Tsjekkia

Ingvild Flugstad Østberg imponerte stort med en 3.-plass i Tour de Ski da hun returnerte etter startnekten som holdt henne ute den første halvannen måneden av sesongen. Men etter kraftprøven opp Alpe Cermis var 29-åringen usikker på når hun kom til å gå verdenscuprenn igjen.

Mandag ble Gjøvik-jenta presentert som en av de 8 kvinnene Skiforbundet har tatt ut til helgens renn i Tsjekkia. 

Therese Johaug tok et solid grep om sammenlagtseieren i verdenscupen etter Tour de Ski-triumfen, og etter at de svenske jentene herjet i Dresden er jenta fra Dalsbygda sammen med Heidi Weng klar for å sette naboene på plass i Nove Mesto.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk det blytungt under avslutningsetappen i Tour de Ski, og velger å stå over turen til Tsjekkia for å lade batteriene.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Disse kvinnene stiller for Norge i Nove Mesto:

Therese Johaug, IL Nansen
Heidi Weng, IL BUL
Hedda Østberg Amundsen, Asker Skiklubb
Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik Skiklubb
Ragnhild Haga, Åsen IL
Anne Kjersti Kalvå, Lundamo IL / Team Veidekke Midt-Norge
Julie Myhre, Byåsen IL
Magni Smedås, Lillehammer Skiklub / Team Veidekke Innlandet

Spill på Vintersport med NordicBet her!