Johannes Høsflot Klæbo lekte med konkurrentene og gikk inn til seier under herrenes sprint i Lenzerheide søndag – mens treningskamerat Emil Iversen bryter Tour de Ski på grunn av sykdom…

Sprintkongen suveren igjen

Johannes Høsflot Klæbo leverte en drømmedag og gikk inn til sesongens tredje strake sprintseier under den 2. etappen av Tour de Ski søndag.

Etter å ha kontrollert seg til finaleplass i Sveits ble det et realt lureløp i finalen hvor ingen ville ta ansvar for å holde farten oppe fra start. Først de siste par hundre meterne ble det kjørt hardt i Lenzerheide, og etter å ha fått det som han ville var Klæbo klar til å leke med resten av finalefeltet inn mot oppløpet.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Trønderen fikk med seg mest fart av samtlige gjennom den siste svingen, og med en ledelse inn på oppløpet hadde ingen mulighet til å ta igjen sprintkongen, som vant med 35 hundredeler foran sin italienske rival Federico Pellegrino.

23-åringen var fornøyd med å ta kommandoen i Tour-sammendraget etter seieren.

Det var en virkelig bra dag og en god atmosfære rundt løpet. Det var mye publikum og løypen og forholdene var bra. Det var fantastisk å delta her og jeg er veldig fornøyd med seieren, sier Klæbo etter finalen.

Jeg har fått alt jeg ønsket meg, nå har vi noen sekunder. Men det viktigste blir 15-kilometeren på tirsdag. Den blir viktig og vi kan ikke tape for mange sekunder der. Jeg må nok prestere bedre enn det jeg noen ganger har gjort på 15 kilometer tidligere, sier Klæbo til TV2.

Etter at franskmannen Lucas Chanavat måtte kaste inn håndkleet tok landsmannen Richard Jouve ansvar og sikret seg den tredje pallplassen under sprintfinalen.

Pål Golberg endte som nummer seks etter å ha tatt seg til finalen i Sveits.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Iversen bryter Tour de Ski

Et skår i gleden for det norske laget er at Emil Iversen må bryte touren på grunn av sykdom.

Trønderen ble hektet av i sin kvartfinale og fortalte etter løpet at han ikke følte seg topp.

Jeg har ikke følt meg bra i dag. Det er kjedelig, sier Emil Iversen til VG etter sin kvartfinale-exit der han ble klart sist i sitt heat.

Jeg er dau i kroppen og unormalt daff, sa Iversen før han skulle møte landslagslege Remi Andersen.

Etter å ha vært på undersøkelse hos landslagslegen sendte Skiforbundet søndag ettermiddag ut en pressemelding om at Iversen bryter touren og reiser hjem.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Det er ingen vits å delta i Tour de Ski og være 98 prosent, sier Emil Iversen i meldingen.

Det er tungt å innse at årets målsetting om å kjempe om en sammenlagtplassering i verdenscupen nå ryker. Men det kommer mange fine skirenn fremover, deriblant SkiTour2020, hvor jeg håper å slå sterkt tilbake, sier Iversen.

Dermed fikk trønderens håp om å utfordre landsmannen Klæbo i sammendraget denne sesongen seg en solid knekk.

For resten av feltet går turen nå til Italia og Toblach, hvor 15 kilometer fri venter nyttårsaften.

Spill på Vintersport med NordicBet her!