Aleksander Aamodt Kilde kjørte ned til 2.-plass under herrenes superkombinasjon i Bormio og kunne etter løpet ikle seg ledertrøyen i verdenscupen…

Etterlengtet pallplass

Aleksander Aamodt Kilde har i løpet av en uke tatt tre 4.-plasser i Italia, og søndag kunne 27-åringen endelig ta steget opp på pallen. Nordmannen fikk fart på skiene og ledet etter super-G delen av superkombinasjonen i Bormio.

Nytt av året er at lederen etter fartsdisiplinen starter først i slalåmomgangen i kombinasjonen, dermed satte Kilde utfor som førstemann i årets siste alpine omgang i verdenscupen.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Kilde har levert stabile resultater i fart denne sesongen, og søndag fikk han også teknikken til å stemme i slalåm og leverte en solid omgang. 

Hjemmehåpet Dominik Paris var den første som skulle forsøke seg på nordmannens tid, men etter to utforseire på to dager hadde ikke fartskula noe å stille opp med i den tekniske disiplinen søndag.

En etter en kjørte utfordrerne ned bak nordmannen, og ikke før den franske eleganten Alexis Pinturault satte utfor ble Kildes tid satt på prøve. Franskmannen kjørte raskt i nederste del av løypen og overtok ledelsen – 51 hundredeler foran nordmannen.

Loic Meillard kjørte ned til 3.-plass 5 hundredeler bak Kilde, som etter at ingen andre klarte å blande seg inn i teten kunne juble over å avslutte året med en etterlengtet pallplass.

Det har vært noen utrolige uker i det siste. Jeg har fått mange svar nå. Det var utrolig gøy å ta med seg en pallplass her fra superkombien. Jeg var nære de andre dagene, så det var godt i dag. Jeg er superhappy, sa Kilde til NTB etter annenplassen.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Overtok ledelsen i verdenscupen

27-åringen har levert stabile toppresultater denne sesongen, og etter at italieneren Dominik Paris fra startnummer to havnet godt over seks sekunder bak ham etter slalåmomgangen øynet Kilde et håp om å kunne oppgradere garderoben inn mot det nye året.

For etter det nødvendige antallet løpere la seg mellom Kilde og Paris kunne nordmannen smile ekstra bredt over å ha sikret seg ledelsen i verdenscupen sammenlagt – 20 poeng foran italieneren.

Kilde strålte etter sammenlagtledelsen var et faktum, men er klar over at veien er lang frem mot verdenscupavslutningen i mars i jakten på krystallkula.

Det er et stort mål for meg å vinne sammenlagt. Det har alltid vært drømmen. Jeg vet at Henrik Kristoffersen, Pinturault, Paris og mange flere som også er der. Men jeg skal få ballen til å rulle videre, så får vi se hva det blir til, sa Kilde.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Kjetil Jansrud har slitt med å få sakene til å stemme i Bormio denne helgen, og søndag ble det nok en nedtur i super-G med en 18.-plass etter fartsdelen av superkombinasjonen.

Men etter å ha kjørt seg opp til en 10.-plass i slalåmomgangen fikk den rutinerte Vinstra-kjøreren en liten opptur på tampen av året.

Jeg er veldig glad for at det er over i Bormio. Det er ikke min favoritt, men det er lett å si etter det er ferdig. Det er vanskelig, isete og urolig. Men slalåmen i dag var veldig, veldig oppløftende, sa Jansrud til NTB.

Neste renn for alpinistene blir slalåm i Zagreb den 5. januar.

Spill på Vintersport med NordicBet her!