Etter drømmehelgen under sesongåpningen i Ruka sender Skiforbundet hele 11 kombinertutøvere som skal jakte nye topplasseringer på Lillehammer denne helgen…

Lekte med verdenseliten i Ruka

Regjerende verdenscupvinner Jarl Magnus Riiber gjorde som han ville og vant alle de tre rennene under sesongåpningen i Ruka i suveren stil forrige helg. Og det sterke norske laget følge opp med å kapre utrolige 8 av 9 pallplasser totalt i Finland.

Under kommende helgs renn på Lillehammer stiller Norge med nasjonal kvote i tillegg til landslagsløperne, dermed vil en slagkraftig tropp på 11 utøvere forsøke å levere nye norske jubelscener på hjemmebane.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Grunnlaget til suksessen i Ruka ble lagt i hoppbakken, og det er lov å håpe på nye lange svev av de norske utøverne i kjente trakter i den store Lysgårdsbakken denne helgen.

Det var i utgangspunktet lagt opp til en lagkonkurranse og et individuelt renn under helgens verdenscup i OL-byen, men i siste liten er programmet endret til 2 normale renn.

Program Verdenscup Kombinert Lillehammer:

Lørdag:

10.00 Kombinert Hopp HS140 Gundersen
14.30 Kombinert Langrenn 10 km

Søndag:

09.15 Kombinert Hopp HS140 Gundersen
13.30 Kombinert Langrenn 10 km

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Krog må stå over

Magnus Krog mistet kontrollen og falt stygt like etter landing under NM i kombinert i Falun den 17. november og fikk seg en smell i nakken. 32-åringen gikk dermed glipp av sesongåpningen i Ruka, men var tatt ut blant de 11 utøverne som skulle delta på Lillehammer.

Torsdag melder Skiforbundet at Krog ikke er 100 prosent klar igjen og står over helgens renn på Lillehammer.

Helgens renn kommer litt for tidlig. Magnus er i god trening på ski, men har ikke begynt å hoppe ennå etter fallet i Sverige. Vi ønsker at Magnus skal være 100 prosent klar før han begynner å konkurrere igjen, og det skal ikke være så lenge til han er det, skriver Skiforbundet i en pressemelding.

Vi håper og tror at Magnus får med seg mye av sesongen fortsatt, og opptreningen har gått bra så langt, legger trener Peder Sandell til.

Simen Tiller fra Moelven kommer inn som erstatter i den norske troppen på hjemmebane.

Det er mange av de fremste utlendingene som har mye å revansjere og ønsker å sette de norske utøverne på plass i egen lekegrind denne helgen, men det hersker ingen tvil om fjorårets kombinertkonge Jarl Magnus Riiber kommer inn som soleklar favoritt før de to rennene på Lillehammer.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Disse stiller for Norge i kombinert på Lillehammer denne helgen:

Jarl Magnus Riiber – IL Heming
Einar Oftebro – IL Jardar
Espen Andersen – Lommedalens IL
Jørgen Graabak – Byåsen IL
Espen Bjørnstad – Byaasen Skiklub
Harald Riiber – IL Heming
Jens Lurås Oftebro – IL Jardar 
Andreas Skoglund – Molde og Omegn IF
Kasper Moen Flatla – IL Jardar
Simen Tiller – Moelven IL
Lars Buraas – Hurdal IL

Spill på Vintersport med NordicBet her!