Ingvild Flugstad Østberg er friskmeldt og klar for deltakelse i Tour de Ski – det ble klart da Skiforbundet mandag presenterte de 20 løperne som stiller til start i Sveits i romjula…

– Jeg er veldig glad for å være tilbake

Ingvild Flugstad Østberg fikk startnekt før den nasjonale åpningen i november etter å ikke ha innfridd alle krav i landslagets helseattest, dermed har ikke 29-åringen gått renn denne vinteren.

Men mandag kom den gledelige beskjeden om at den regjerende Tour de Ski-mesteren har fått grønt lys av landslagslegen og stiller til start i denne sesongens utgave av den prestisjetunge touren.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Ut ifra en totalvurdering så er det helsemessig forsvarlig at Ingvild starter i Tour de Ski, og det vil bli gjort vurderinger underveis, sier medisinsk ansvarlig Øystein Andersen i Skiforbundet langrenn.

Etter å ha sett på lagvenninnene i sesonginnledningen er Gjøvik-jenta glad over å endelig kunne gå skirenn igjen.

Jeg er veldig glad for å være tilbake på startstreken og sammen med gjengen på tur, sier Ingvild Flugstad Østberg

Det blir selvfølgelig spennende å se hvordan det blir og konkurrere igjen. Kanskje trenger jeg noen renn for å komme i gang og kjenne på hvordan dette fungerer, så får resultatene bli det de blir. Det viktigste nå blir å kjenne på gleden av å være på start igjen, og deretter ta det steg for steg.

Østberg gikk til topps i verdenscupen og dro hjem fra VM i Seefeld med hele 5 medaljer forrige sesong, men trener Ole Morten Iversen sier de lar 29-åringen gå seg i form i sitt tempo, og at det var riktig å le henne få gå skirenn igjen nå.

Sportslig sett er det nå viktig for Ingvild å få gå skirenn, og for oss er det viktig å ha henne med på laget igjen, sier hovedtrener kvinner elite Ole Morten Iversen. -Forberedelsene til Tour de Ski har ikke vært optimale for Ingvild, og vi forventer ikke at hun skal prestere opp mot sitt beste enda. Vi tror at å få gått noen skirenn nå kan være viktig for henne, med tanke på bedre prestasjoner senere i sesongen, så får vi vurdere touren underveis, sier Iversen.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

20 løpere til Tour de Ski

I tillegg til Flugstad Østberg stiller også verdenscupleder Therese Johaug til start i årets tour, etter hun for et år siden valgte å droppe Tour de Ski for å konsentrere seg fullt om VM i comebacksesongen.

Totalt sender Skiforbundet den fulle kvoten på 10 menn og 10 kvinner til tour-starten i sveitsiske Lenzerheide den 28. desember. Troppen består av eliteløpere fra landslagene, i tillegg til Team Veidekke-løperne Anne Kjersti Kalvå og Martin Løwstrøm Nyenget.

Anne Kjersti Kalvå, Team Veidekke Midt-Norge, har både imponert og overrasket i de skirenn hun har fått muligheten til å gå i Ruka, Lillehammer og Davos. Det blir spennende å se hva hun kan prestere i en tour, skriver Skiforbundet i pressemeldingen i forbindelse med uttaket.

Martin Løwstrøm Nyenget, Team Veidekke Innlandet, har hatt en flott sesongåpning med mange gode løp som kulminerte i at han også leder Skandinavisk Cup etter første helg. Martin har levert både i distanse og sprint, og summen av disse gode resultatene gjør at han tas ut til Tour de Ski.

Denne sesongens Tour de Ski strekker seg over 7 etapper, fordelt på Lenzerheide (28.-29. desember), Toblach (31. desember og 1. januar) samt Val di Fiemme (3.-5. januar).

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Disse stiller for Norge:

Kvinner

Therese Johaug – IL Nansen
Heidi Weng – IL BUL
Maiken Caspersen Falla – Gjerdrum IL
Ingvild Flugstad Østberg – Gjøvik Skiklubb
Ragnhild Haga – Åsen IL
Astrid Uhrenholdt Jacobsen – IL Heming
Lotta Udnes Weng – Nes Ski
Tiril Udnes Weng – Nes Ski
Kari Øyre Slind – Oppdal IL
Anne Kjersti Kalvå – Lundamo IL, Team Veidekke Midt-Norge

Menn

Johannes Høsflot Klæbo – Byåsen IL
Didrik Tønseth – Byåsen IL
Emil Iversen – IL Varden Meråker
Sjur Røthe – Voss IL
Hans Christer Holund – Lyn Ski
Simen Hegstad Krüger – Lyn Ski
Pål Golberg – Gol IL
Martin Løwstrøm Nyenget – Lillehammer Skiklub, Team Veidekke Innlandet

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Sindre Bjørnestad Skar – Bærums Verk og Hauger IF

Erik Valnes – Bardufoss og omegn IF

Alt av odds på Vintersport finner du hos Nordicbet!