Maiken Caspersen Falla tapte spurtoppgjøret mot slovenske Anamarija Lampic om seieren i Lenzerheide søndag – mens Therese Johaug mistet ledelsen i Tour de Ski-sammendraget…

Tapte etter målfoto

De normalt sprintsterke svenske jentene felte hverandre i semifinalen under den andre etappen av Tour de Ski søndag, og i en finale uten svensk deltakelse seilte Maiken Caspersen Falla opp som en av favorittene til seieren i Sveits.

29-åringen så også ut til å ha kontroll da hun kom først inn på oppløpet i finalen, men bak henne fant en slovener frem kjempekreftene de siste 100 meterne. Anamarija Lampic traff bedre med teknikken på oppløpet og klarte å kaste frem foten over målstreken.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Det ble et nervøst minutt for de to sprinterne mens juryen studerte målfotoet, men til slutt ble Lampic utropt som vinner – 3 hundredeler foran Falla.

Det var nærme, jeg prøver det jeg har opp siste bakken, og vet de kommer fort bak, men de er både tyngre og raskere enn meg på oppløpet, forklarer Caspersen Falla på TV2

Den regjerende verdensmesteren forteller at hun føler seg sliten, og følger dermed planen om å bryte touren etter søndagens sprint og reise hjem.

Jeg må ærlig innrømme kroppen ikke er helt der den skal være. Det har vært mye sprintrenn og lite trening i det siste, jeg gleder meg til å dra hjem nå. Jeg skal få noen gode hardøkter, så håper jeg håndbrekket er av utover i januar, forklarer hun etter pall-løpet.

Russiske Natalia Neprjajeva ble nummer tre og overtok dermed ledelsen i Tour de Ski sammenlagt. Jessica Diggins, Sadie Bjornsen og Tiril Udnes Weng tok seg også til sprintfinalen og fikk med seg viktige bonuspoeng i sammendraget.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Johaug og Weng videre – Østberg slått ut

For allrounderne som kjemper om sammenlagtseieren dreier de to sprintene under årets tour seg i stor grad om å kvalifisere seg til finaleheatene for å få med seg bonussekunder. 

Etter en sterk 4.-plass på åpningsdistansen gikk det tyngre i søndagens prolog for Ingvild Flugstad Østberg, som etter 32.-plassen ble slått ut i prologen.

Jeg synes ikke jeg gikk bra nok teknisk på ski. Jeg fikk ikke nok trykk ned i hvert skyv, og syntes jeg gikk fortere underveis på gårsdagens 10 kilometer enn jeg klarte på sprinten i dag. Og da går man ikke videre på en sprint, sier Flugstad Østberg etter prologen.

Jeg har kanskje ikke helt den sprintfarten inne, og det er en løype som passer meg veldig bra. Så sånn sett er det absolutt ikke bra nok, fortsetter Østberg.

Heller ikke Ragnhild Haga, Ebba Andersson eller Charlotte Kalla klarte å ta seg videre til finalene og tapte terreng i sammendraget.

Bedre gikk det for verdenscupleder Therese Johaug, Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som alle tok seg til kvartfinalene i Lenzerheide

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Det knallsterke heat 1 ble det litt for tøft for Johaug, som endte som nummer fem i kvartfinalen.

Johaug måtte se at Neprjajeva og Lampic passerte henne i sammendraget, men kunne smile etter å ha sikret seg viktige sekunder i forhold til flere av de største Tour-utfordrerne.

Sprint er bare ikke min greie, jeg synes jeg gjorde en knallbra prolog, men starten min er ikke imponerende, det er sirup, lo hun til TV2.

Tour de Ski fortsetter med 10 km fristil i italienske Toblach nyttårsaften.

Vinnerodds 10 km fristil Kvinner, Toblach – Nordicbet:

Therese Johaug – 1.08
Ebba Andersson – 8.50
Heidi Weng – 11.00
Ingvild Flugstad Østberg – 13.00
Jessica Diggins – 17.00
Astrid Uhrenholdt Jacobsen – 23.00
Charlotte Kalla – 25.00

Spill på Vintersport med NordicBet her!