Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland ble nummer to og tre under den avsluttende fellesstarten i Oberhof – Kaisa Mäkäräinen vant rennet etter en maktdemonstrasjon på standplass under vanskelige forhold…

Håpløse forhold

Under lørdagens stafetter skinte solen i Oberhof, men søndag var været tilbake til slik vi kjenner det i den tyske byen – og i tillegg til utfordrende føreforhold gjorde vind og tåke til at det ble bingoforhold under kvinnenes fellesstart.

Det haglet med bomskudd på standplass i det 30 kvinner store feltet, men form-løperen Tiril Eckhoff var den som taklet utfordringene best i første halvdel av løpet søndag.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

29-åringen traff ti av ti blinker på liggende skyting og hadde en luke på 26,2 sekunder til nærmeste utfordrer inn til den tredje skytingen i Oberhof, men der måtte også Eckhoff bukke under for forholdene.

Helnorsk duell om pallplassene

Fossum-løperen måtte ut i hele tre strafferunder etter den første stående skytingen, og gikk dermed ut som nummer tre, med lagvenninne Marte Olsbu Røiseland like bak etter at Frolandsekspressen klarte seg med én strafferunde.

De to holdt avstanden inn til den siste skytingen under søndagens fellesstart, og etter å ha skutt fire treff hver ble det klart at de to norske kvinnene skulle gjøre opp om 2.- og 3.-plassen i Tyskland – bak suverene Kaisa Mäkäräinen.

Eckhoff la seg i rygg på Røiseland og lot torsdagens vinner gjøre grovjobben gjennom sisterunden – før hun klinket til i den siste lille bakken før oppløpet i Oberhof.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Røiseland hadde ingenting å svare med på rykket og måtte konstatere at det ble en 3.-plass under fellesstarten, mens lagvenninne Tiril Eckhoff sikret seg 2.-plassen – 30,2 sekunder bak den finske vinneren.

Det var utfordrende å gå i dag. Det vaiet i kropp og gevær på standplass. Jeg er veldig fornøyd med å bli nummer to, selv om jeg har skutt bedre, sier Eckhoff til NRK.

For de resterende to norske kvinnene ble det en tung dag på jobben i Oberhof.

Ingrid Landmark Tandrevold hadde en grusom dag på standplass og ble nummer 23 etter å bare ha truffet 11 av 20 blinker, mens Karoline Knotten slet voldsomt med farten i sporet og ble nummer 26 – til tross for bare tre strafferunder.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Mäkärainen med maktdemonstrasjon

Men ingen kunne gjøre noe med finske Kaisa Mäkärainen søndag.

Veteranen måtte ut i en strafferunde på den første skytingen under fellesstarten, men derfra og ut leverte hun en maktdemonstrasjon med 15 strake treff i de vanskelige forholdene.

Spesielt imponerende var det å skyte to fulle hus på de avsluttende stående skytingene i Oberhof. Mens vinden røsket tak i både kropp og gevær beholdt Mäkärainen roen og skjøt feilfritt på den siste skytingen – og sikret seg en overlegen seier med over halvminuttet ned til den norske duoen.

Den finske veteranen vant verdenscupen sammenlagt i 2017/18-sesongen, men hadde ikke stått på toppen av pallen siden desember 2018 før søndagens triumf i Tyskland.

Italienske Dorothea Wierer gikk inn til 4.-plass og beholdt dermed ledelsen i verdenscupsammendraget foran Tiril Eckhoff.

Neste uke går turen til skiskytter-mekkaet i Ruhpolding.

Spill på Vintersport med NordicBet her!