For tredje gang denne helgen var Tiril Eckhoff utilnærmelig da hun gikk inn til en suveren seier under kvinnenes fellesstart i Le Grand-Bordnand. I tillegg til seierne håver 29-åringen inn med bonuspenger i førjulstiden…

Fire på rad for Eckhoff

Tiril Eckhoff har virkelig funnet formen den siste uken, og fredag var Fossum-løperen nok en gang ustoppelig i kvinnenes siste renn for året. Spesielt i sporet har 29-åringen vist seg minst et hakk bedre enn konkurrentene i Frankrike, og under de tunge forholdene i striregnet i Le Grand-Bornand la Eckhoff grunnlaget for sin fjerde strake triumf ute i løypene.

Selv etter å ha gått en strafferunde passerte hun ut fra andre skyting sammen med den finske veteranen Kaisa Mäkäräinen, og duoen distanserte utfordrerne på veien inn mot tredje skyting.

Der holdt den norske form-løperen nervene i sjakk og skjøt fullt, og da hennes finske rival måtte ut i to strafferunder hadde Eckhoff stålkontroll på søndagens fellesstart.

På den siste skytingen hadde Eckhoff en ledelse som tilsa at hun kunne vunnet selv med tre bom, og etter å ha truffet 4 av 5 blinker var det klart at den siste runden i de franske løypene ville bli en ren parademarsj – noe 29-åringen begynner å bli vant til.

Eckhoff var hoppende glad etter å ha sikret seg en trippel i Le Grand-Bornand, og hennes fjerde strake verdenscupseier, hele 1:24,9 foran Dorothea Wierer på 2.-plass.

– Det er stort. I dag var det knallhardt å gå, og jeg er kjempefornøyd med at jeg skyter 18 og vinner her. Jeg må gi en stor takk til smørerne i dag, smiler Eckhoff til NRK etter kvinnens fellesstart i Annecy.

Har tjent 600 000 på en uke

I tillegg til verdenscuppoengene fører drømmeuken til en pen sum inn på konto for Fossum-løperen i førjulstiden. Hver seier gir en bonusutbetaling på 15 000 euro, noe som tilsier at de fire topplasseringene gir en utbetaling på rundt 600 000 kroner – som kommer utenom personlige bonuser og sponsoravtaler.

Dermed har Eckhoff en ekstra grunn til å smile før hun nå reiser til Anterselva for å feire jul i høyden.

Sist en norsk kvinne klarte bragden å vinne fire løp på rad var Tora Berger tilbake i 2011, og Eckhoff nyter gullformen så lenge hun har den.

Jeg er på en bølge, og jeg må nyte det når det endelig går min vei, gliser 29-åringen før hun titter inn i kamera og ønsker alle hjemme i Norge en god jul.

Tandrevold mistet ledertrøyen

Etter en fantastisk sesongåpning kunne Ingrid Landmark Tandrevold ikle seg den gule ledertrøyen etter lørdagens andreplass i Frankrike, men under søndagens fellesstart klarte ikke 23-åringen å følge opp den flotte innsatsen.

Fossum-løperen slet på standplass og måtte ut i fire strafferunder i regnværet i Le Grand-Bornand. Verdenscuplederen endte til slutt på en 12.-plass.

Hennes nærmeste konkurrent i Dorothea Wierer spurtet inn til 2.-plass foran Linn Persson, og tok med det tilbake den ettertraktede trøyen. Også Tiril Eckhoff passerte Tandrevold i sammendraget etter årets siste verdenscuprenn for skiskytterne.

Nå venter en velfortjent juleferie, før verdenscupen fortsetter i tyske Oberhof den 9. januar.

Alt av odds på Vintersport finner du hos Nordicbet!