Den skadeplagede Aksel Lund Svindal dro hjem fra viktig landslagssamling….

Aksel Lund Svindal har etter rapportene reist hjem fra alpinlandslagets samling i Chile. Han skulle etter planen være med resten av fartslandslaget også neste uke, men avbrøt altså treningsleiren på fredag.

Vår største alpinstjerne har ennå til gode å gi et klart svar på om han vil fortsette karrieren eller ei. Han har slitt kraftig med høyre kne etter korsbåndsskaden han pådro seg under skrekkfallet i Kitzbühel i 2016. Han fikk med seg tre verdenscupseiere og ikke minst et OL-gull i utfor forrige sesong, men smertene gjorde at han i perioder slet kraftig med å fungere som normalt i hverdagen.

Alternativ sesongoppkjøring

I sesongoppkjøringen har han måttet ty til mye alternativ trening for å skåne kneet. Dermed er det først i den siste perioden med kjøring på snø at han for alvor har fått testet hva kroppen tåler.

– Jeg hadde håpet, helt ærlig, at det skulle være bedre, men jeg har gjort dette før og vet at det stabiliserer seg litt både fysisk og mentalt etter noen dager. Det må fungere bra her, og november er nøkkelen. Hvis det ikke fungerer der så er jeg helt ferdig, uttalte Lund Svindal til NRK i starten av treningssamlingen.

Avdramatiserer situasjonen

Kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund, Espen Graff gjør sitt beste for å avdramatisere situasjonen.

– Svindal har avsluttet samlingen i Chile etter å ha gjennomført gode skiøkter der. Nå fortsetter han forberedelsene til sesongstarten i Europa, uttalte Graff til NRK fredag kveld.

Den neste fartssamlingen vil foregå i Colorado, der verdenscupsesongen for fartsentusiastene begynner med utfor den 24.november, etterfulgt av Super-G dagen etter.

Om 35-åringen ikke har funnet formen innen den tid tyder alt på at han følger i skisporene til Marit Bjørgen, Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen, og en eventyrlig karriere er over.

Vinterens store mål for våre alpinister er verdensmesterskapet som arrangeres i svenske Åre i perioden 5.-17.februar.