Mats Zuccarello noterte seg for scoring og to assists da Minnesota Wild i natt slo Arizona 8-5 på bortebane i NHL…

Åtte forskjellige målscorere

Etter to tap på rad tok Mats Zuccarello og lagkameratene i Minnesota i natt en sterk 8-5 seier borte mot Arizona Coyotes

Å få flere rekker med på poengproduksjonen har vært en av nøklene for Minnesota i snuoperasjonen etter en elendig sesongstart, og i oppgjøret mot serielederen i Pacific Divison ble for alvor dybden i troppen avgjørende for gjestene. Lagets 8 mål ble scoret av åtte forskjellige målscorere, og hele 14 Wild-spillere noterte seg for poeng i målfesten i Glendale.

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!

Det var Coyotes som kom best i gang hjemme i Gila River Arena og gikk til pause med en 1-0 ledelse etter scoring av Phil Kessel, men da lagene inntok isen for andre gang spilte en nordmann hovedrollen da Minnesota tok over kampen.

To minutter ut i midtperioden plukket Mats Zuccarello opp pucken i egen sone og sendte den på køllebladet til Ryan Donato som fikk gå fritt mot vertenes mål. Amerikaneren gjorde ingen feil og sørget for utligning for Minnesota.

Halvannet minutt senere var Marcus Foligno frempå og doblet ledelsen for gjestene.

Heiet frem av et entusiastisk hjemmepublikum som opplever at laget deres for første gang på 8 sesonger ligger an til å nå sluttspillet satte Jakob Chychrun inn utligningen til 2-2 midtveis i 2. periode.

Men det var gjestene som var giftigst foran buret i midtperioden og kunne gå til andre pause med en 4-2 ledelse etter scoringer av Ryan Hartman og Eric Staal. Sistnevnte ble servert av Zuccarello som noterte sin andre målgivende for kvelden.

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!

Zuccarello med sesongens niende scoring

Etter en pauseprat gikk vertene i strupen på Minnesota fra første dropp i siste periode i Gila River Arena – og allerede etter 48 sekunder satte svenske Oliver EkmanLarsson inn reduseringen til 4-3 for Arizona, før Chychrun med kveldens andre nettkjenning sørget for at lagene på nytt var like langt.

Etter å ha ristet av seg sjokket klarte Wild å melde seg på i oppgjøret igjen drøye fire minutter ut i sluttperioden. Det svingte voldsomt frem og tilbake i Glendale, og i løpet av 35 sekunder satte gjestene inn to scoringer bak en forfjamset Darcy Kuemper. Først ved Brad Hunt, og deretter ved Mats Zuccarello som styrte inn sin niende scoring for sesongen og doblet gjestenes ledelse til 6-4.

Clayton Keller svarte umiddelbart med en redusering for Arizona, men det var Minnesota som opptrådte sterkest da oppgjøret skulle avgjøres torsdag kveld. Ryan Suter satte inn lagets 7. scoring 9 minutter før slutt, og de grønne og hvite stod glimrende rundt egen boks og forsvarte seg da vertene satte inn sluttspurten.

Få sekunder før slutt fikk Luke Kunin som Minnesotas åttende målscorer æren av å fastsette sluttresultatet til 8-5 i åpent mål. 

Med to nye poeng klatret Minnesota opp til 9.-plass i den vestlige avdelingen i NHL.

Mats Zuccarello fikk 16 minutter og 46 sekunder med istid og ble kåret til banens beste etter sin scoring og to målgivende pasninger i Arizona.

Det er et travelt førjulsprogram for Zuccarello og lagkameratene, som enda har to hjemmekamper i vente før julefreden kan senke seg over Minnesota.

Den første spilles mot Winnipeg Jets lørdag kveld norsk tid.

Kampodds Nordicbet: Minnesota Wild 2,25 – Uavgjort 4,35 – Winnipeg Jets 2,70

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!