Mats Zuccarello scoret utligningsmålet i Minnesotas borteoppgjør mot Calgary Flames, men kunne ikke hindre at laget tapte 1-2 – klubbens fjerde nederlag på fem kamper…

Sesongens 11. nettkjenning for Zuccarello

Etter fire hjemmekamper på rad tok Minnesota Wild turen til Calgary for det tredje møtet med den canadiske klubben på bare 18 dager. Lagene har vunnet hver sin kamp i internoppgjørene så langt denne sesongen, og det stod viktige poeng på spill i kampen om sluttspillplasser.

Det var hjemmelaget som kom best i gang da Derek Ryan styrte inn kveldens første i overtall snaut fem minutter ut i torsdagens kamp.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Det var en fartsfylt åpningsperiode i Scotiabank Saddledome, men godt målvaktarbeid gjorde at lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til Calgary.

Minnesota Wild åpnet 2. periode med en spiller mer på isen, og mot slutten av overtallet skulle vår nordmann i verdens tøffeste hockeyliga vise seg fram.

Hjemmelaget gikk for et spillerbytte etter å ha dumpet pucken inn i Minnesotas sone, men en oppmerksom Alex Stalock i Wild-buret la merke til at Mats Zuccarello ble stående ensom på motsatt side av isen.

Med en flott pasning sendte han nordmannen alene igjennom, og Zuccarello gjorde ingen feil i duellen mot Cam Talbot og vippet pucken opp i krysset til 1-1, bare 38 sekunder ut i perioden.

Utligningen var 32-åringens 11. nettkjenning for sesongen.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Talbot vant målvaktduellen

Det bølget frem og tilbake i midtperioden i Calgary, og halvveis ut i oppgjøret fikk målfarlige Johnny Gaudreau pucken foran gjestenes mål. Med et rapt håndleddsskudd sendte amerikaneren hjemmelaget tilbake i føringen med sin 2-1 scoring.

Det kunne blitt flere mål i Saddledome denne kvelden, men det utviklet seg til en real målvaktduell mellom Alex Stalock og Cam Talbot om hvem som skulle ta med seg poengene fra oppgjøret i Canada.

Wild-målvakt Stalock gjorde 35 redninger i kampen, men måtte se seg slått av sin kollega på motsatt side av isen. Cam Talbot reddet hele 42 av 43 pucker for Calgary Flames, og ble helten da hjemmelaget holdt unna og sikret en 2-1 seier.

Etter en god desember har Zuccarello og lagkameratene slitt i overgangen til det nye året, og nattens nederlag var Minnesotas fjerde tap på de siste fem kampene.

Etter litt over halvspilt sesong ligger laget som nummer 6 i Central Division – 6 poeng bak Wild Card-plassen.

Trener Bruce Boudreau erkjenner at det begynner å haste med tanke på å henge med i kampen om en plass i Stanley Cup-sluttspillet.

Vi er ikke en posisjon hvor vi kan vinne og tape annenhver kamp. Vi er nødt til å sette sammen en liten seiersrekke snart. Du ser at lagene foran alle har seiersrekker gående nå, så dersom vi ikke gjør det samme kommer løpet til å være kjørt allerede med 20 kamper igjen.

Zuccarello fikk 16.45 minutter med istid i oppgjøret.

Neste kamp for Minnesota er søndag kveld norsk tid – når Vancouver Canucks kommer på besøk i Xcel Energy Center.

Spill på Vintersport med NordicBet her!