Mats Zuccarello noterte seg for en assist da Minnesota Wild i natt tok steget bort fra jumboplassen etter å ha smadret Ottawa Senators 7-2…

Zucca satte fyr på Minnesota

Minnesota Wild var fredag kveld tilbake i egen hall etter en tur på østkysten – hvor blant annet Mats Zuccarello ble hyllet i møtet med gamleklubben New York Rangers. Og nordmannen skulle spille en viktig rolle da Wild tok imot Ottawa Senators til kamp.

Det så en stund mørkt ut for Minnesota da gjestene tok ledelsen i Black Friday-kampen, og på stillingen 0-1 halvveis ut i oppgjøret var det lite som tydet på målfesten som skulle komme de siste 30 minuttene.

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!

Midtveis i 2. periode plukket Ryan Donato opp en løs puck i motstanderens sone og satte inn utligningen etter en flott dragning. Senators har i likhet med Wild slitt på fremmed is denne sesongen, men fikk fornyet håp om poeng da Brady Tkachuk sendte laget tilbake i ledelsen få sekunder etter utligningen.

Zuccarello hadde allerede brent et par store muligheter i oppgjøret, men 32-åringen satte virkelig fyr på Xcel Energy Center med en flott assist 11 minutter ut i midtperioden. 

Eric Staal førte pucken inn i sonen etter en flott kontring og fant nordmannen på motsatt side av isen. Med sin velkjente boksåpner av en hockeykølle fant vingen Jared Spurgeon foran mål med en prosjektil av en pasning, og canadieren styrte inn 2-2.

Det er en enorm pasning av Zuccarello, mente de amerikanske kommentatorene.

Herfra og ut stengte Alex Stalock i hjemmelagets mål buret fullstendig, og Zach Parise sørget for at Minnesota kunne gå til pause med 3-2 ledelse etter å ha snudd kampen.

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!

Klatret bort fra jumboplassen

Dagen etter Thanksgiving er kjent som en stor handledag i statene, og de siste 20 minuttene var det billigsalg på scoringer i gjestenes sone. Og et Minnesota i voldsom utvikling lot seg ikke be to ganger da muligheten bød seg til å avslutte november måned på en positiv måte.

Foran et elektrisk hjemmepublikum fikk Wild fart på pucken og var nådeløst effektive foran mål. Luke Kunin og Ryan Hartman satte inn hvert sitt mål tidlig i perioden, før Eric Staal økte ledelsen til 6-2 i overtall midtveis i siste periode.

Få sekunder etter fikk Zuccarello pyntet på sin pluss/minus-statistikk da han var på isen mens rekkekamerat Jason Zucker fastsatte sluttresultatet til 7-2 for Wild.

Dermed har Minnesota plukket poeng i de 4 siste kampene, og med 13 poeng på de siste 8 hjemme i egen hule klatret Wild for første gang siden sesongstarten opp fra bunnplasseringen i Central Division.

Laget har allerede spilt nesten halvparten av sesongens bortekamper, så dersom den sterke hjemme-formen fortsetter utover vinteren er det håp om å klatre ytterligere på tabellen for Minnesota.

Neste test for Zuccarello og lagkameratene blir søndag kveld, når de tar imot nordmannens tidligere lagkamerater fra det kortvarige opphold i Dallas Stars denne våren.

Kampodds Nordicbet: Minnesota Wild 2,40 – Uavgjort 3,90 – Dallas Stars 2,70

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!