Mats Zuccarello noterte seg for en assist da Minnesota gikk seirende 6-5 ut av målfesten mot Edmonton i Xcel Energy Center i natt…

Zucca-assist sendte Wild i ledelsen

Etter tap på straffeslag i borteoppgjøret mot Anaheim Ducks onsdag var Minnesota Wild i natt tilbake på egen is i det som skulle bli en real målfest mot topplaget Edmonton Oilers.

Vertene sov i egen sone da Oscar Klefbom enkelt kunne sette 1-0 til Oilers 8 minutter ut i kampen. Men baklengsmålet vekket Minnesota, som etter en svak start spilte seg stadig mer inn i oppgjøret.

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!

Fire minutter etter åpningsmålet sendte Carson Soucy i vei et skudd som Oilers-målvakt reddet, men returen spratt i Jordan Greenway og tilbake i mål, og amerikaneren sørget på heldig vis for utligningen i Saint Paul.

Få sekunder før slutten av 1. periode noterte Mats Zuccarello seg for en av karrierens letteste målgivende pasninger da Wild snudde kampen. Nordmannen pirket pucken til lagkamerat Eric Staal i egen sone, som videre fant Jason Zucker på vei alene igjennom på motsatt side av isen. 27-åringen gjorde ingen feil og sørget for at hjemmelaget kunne gå til pause med en 2-1 ledelse.

Superstjernen Connor McDavid og tyskeren Leon Draisaitl topper poengstatistikken i NHL denne sesongen, og duoen kombinerte fint da sistnevnte satte inn utligningen til 2-2 for gjestene i overtall tidlig i midtperioden.

Men et effektivt hjemmelag slo tilbake nok en gang og gikk til andre pause med en 4-2 ledelse etter nettkjenninger av Marcus Foligno og Ryan Donato.

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!

Minnesota forlenget poengrekken på hjemmebane

Minnesota så ut til å ha full kontroll på kampen med to måls ledelse godt over halvveis ut i siste periode i Xcel Energy Center. Men da Haas endelig fikk pucken forbi unggutten Kaapo Kahkonen og reduserte til 3-4 satte gjestene inn sluttspurten for alvor.

Bare to minutter senere var utligningen et faktum da Connor McDavid satte inn 4-4 foran et sjokkert hjemmepublikum. 

Men etter å ha samlet seg viste Minnesota at det ikke er uten grunn at de er et av ligaens sterkeste hjemmelag denne høsten, og fem minutter før slutt sendte Eric Staal vertene tilbake i ledelsen for tredje gang.

Canadierne på motsatt side av isen hadde knapt fått summet seg igjen før Luke Kunin doblet Wilds ledelse til 6-4. Edmonton reduserte til 6-5 50 sekunder før slutt, men den frenetiske sluttspurten førte ikke frem, og Minnesota gikk seirende ut av målkalaset i Saint Paul.

Dermed sikret Zuccarello og lagkameratene seg poeng i 11. hjemmekamp på rad, og ligger med sine 35 poeng to poeng unna en Wild Card-plass i vest.

En ny hjemmekamp venter for Minnesota når de natt til søndag norsk tid tar imot hardtkjempende Philadelphia Flyers til dyst på egen is.

Kampodds Nordicbet: Minnesota Wild 2,18 – Uavgjort 4,30 – Philadelphia Flyers 2,85

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!