For tredje kamp på rad gikk Vålerenga av isen uten å score da Frisk Asker vant 4-0 i Askerhallen mandag – dermed går Iskrigerne fra hovedstaden inn i det nye året med en rekke på 6 tap på rad…

Effektive verter i Asker

De regjerende Norgesmesterne fra Frisk Asker fikk en etterlengtet opptur da de slo Vålerenga 3-0 i Furuset Forum lørdag, og ved hjelp av et bunnsolid overtallsspill forlenget Asker-laget gjestenes marerittrekke da lagene møttes igjen i Asker mandag.

Det var en jevnspilt åpningsperiode mellom de to tabellnaboene, men med fire minutter igjen av perioden benyttet hjemmelaget et overtall til å gå opp i ledelsen ved canadieren Alexandre Lavoie.

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!

Utvisninger skulle bli Vålerengas bane i oppgjøret mot Frisk, for tre minutter senere var svenske Hampus Gustafsson frempå og doblet vertenes ledelse i et nytt overtall og sørget for at tigrene gikk til pause på stillingen 2-0.

Seks strake tap for Vålerenga

Vålerenga har slitt med tunge skadefravær i desember, og etter at Gustafsson midtveis i 2. periode satte inn vertenes tredje overtallscoring sank moralen hos de tynnslitte gjestene som var på vei mot sitt sjette strake tap.

Iskrigerne ble etter hvert mer opptatt av å småkrangle enn å spillehockey, og fem minutter før slutt i midtperioden satte Mikael Dokken inn det som skulle bli matchvinnerscoringen med sitt 4-0 mål. 

Dermed gikk Vålerenga målløse av isen for tredje kamp på rad, og ligger nå fem poeng bak Frisk i kampen om den viktige 4.-plassen som gir hjemmebanefordel i sluttspillet.

Det er jevnt i fem mot fem, men vi slapp inn fire mål i undertall. De fire målene ble helt avgjørende. I dag hadde vi mye sjanser, men vi mangler de målskytterne. Vi er slitne og lite folk. Vi får håpe vi får spillere tilbake etter hvert, sier VIF-trener Roy Johansen etter smellen til TV2.

Hovedstadslaget får en mulighet til å starte det nye året med en opptur når de 5. januar møter nyopprykkede Grüner.

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!

Storhamar med ny Mjøs-triumf

Storhamar vant det første av de to romjulsduellene mot naboen Lillehammer lørdag, og da de blågule tok turen over Mjøsbrua for ny kamp i Eidsiva Arena mandag kveld tok Hamar-laget tidlig kontrollen over oppgjøret.

Gjestene hadde det meste av spillet i åpningsperioden og kunne etter scoringer ved Mats Larsen Mostue, Rasmus Ahlholm og Matthew Prapavessis gå til pause på stillingen 3-0 i rivaloppgjøret.

Lillehammer spilte seg mer inn i bataljen ved Mjøsas bredde utover i kampen, og Nick Dineen tente hjemmesupporternes håp om et romjulsmirakel da han satte inn reduseringen til 1-3 fem minutter før slutt.

Men like før full tid sørget Patrick Thoresen for at det er Hamarsingene som kan feire mest ved inngangen til det nye året da han fastsatte sluttresultatet til 4-1 for Storhamar i åpent bur.

Etter to strake seire over naboen har Hamar-laget økt luken til Lillehammer fra 4 til 10 poeng.

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!

Også i Fredrikstad kan de sprette champagnen etter storseier i Østfold-derbyet mot Sparta mandag kveld. Stjernen ga seg ikke før det stod 9-3 på tavla, og passerte rivalen på tabellen etter sin andre derbyseier på rad i romjulen.

I årets siste kamp i GET-ligaen kontrollerte Stavanger inn en 4-1 seier borte mot Manglerud og kan ønske 2020 velkommen med en 14 poengs ledelse på toppen av tabellen.

Frem til den norske ishockeyen returnerer på nyåret kan Vintersport.com anbefale å rette blikket over dammen til NHL, hvor Mats Zuccarello og Minnesota Wild tar imot stjernegalleriet til Toronto Maple Leafs rett etter rakettene har gått til værs nyttårsaften.

Kampodds Nordicbet: Minnesota Wild 2,70 – Uavgjort 4,35 – Toronto Maple Leafs 2,25

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!