Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok andreplassen under lørdagens sprint i Val di Fiemme, mens Therese Johaug sikret seg et godt utgangspunkt før Tour de Ski-avslutningen…

Jacobsen spurtet inn til 2.-plass

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble sprintverdensmester helt tilbake i 2007, men de senere årene er det lenge siden 32-åringen har levert toppresultater på den korteste langrenndistansen. 

Men lørdag fulgte Heming-løperen opp fredagens seier med en ny pallplass i Val di Fiemme.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Jacobsen leverte en sterk prolog i den italienske løypen, og hjulpet av gode ski hadde hun få problemer med å ta seg til finalen under lørdagens klassiske sprint.

Også i finalen under tourens nest siste etappe lå 32-åringen i tet inn på oppløpet, men måtte se at sloveneren Anamarija Lampič staket seg forbi og tok seieren i Val di Fiemme – 22 hundredeler foran den norske kvinnen. 

Lampic tok dermed sin andre strake topplassering i sprint under årets Tour de Ski, mens amerikanske Jessica Diggins spurtet inn til 3.-plass.

Jacobsen kunne smile etter en ny sterk plassering i Italia denne helgen.

Jeg har kjent lenge at grunnformen har vært veldig bra og nå begynner flere biter å falle på plass, sier Jacobsen til VG, som ligger godt an til å kunne kopiere sin beste plassering fra Tour de Ski, en 2.-plass fra 2013/14-sesongen.

For etter to solide etapper på rad klatret Jacobsen opp på andreplass i sammendraget – 3 sekunder bak ledende Therese Johaug

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Søndag venter kraftprøven opp «monsterbakken» i Val di Fiemme.

Det kommer til å gjøre vondt og det er bare å innstille seg på. Men ser man objektivt på det, så er det er 20 minutter opp dit og det er på en måte ikke så veldig, veldig mye, påpeker hun.

Jeg får nok mange å bryne meg på oppover der, men det blir nok tøffest mot meg selv, sier den formsterke kvinnen om tour-avslutningen.

Johaug favoritt før alpinbakken

Det ble en god dag også for de andre norske sammenlagtkandidatene, for etter en meget sterk prolog kunne Therese Johaug juble da semifinaleplassen ble sikret under sprinten.

Der ble verdenscuplederen hindret i siste bakke og klarte ikke å ta seg til finalen, men etter å ha tatt med seg 24 bonussekunder sa jenta fra Dalsbygda seg godt fornøyd med dagen i Val di Fiemme.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Jeg ble kjempeglad for å ta meg videre til semifinale. Det er ikke hverdagskost for meg å komme så langt og det betyr ekstra mye når det er en tour, sier Johaug til VG etter den klassiske sprinten i Val di Fiemme.

Ebba Andersson røk ut i kvartfinalen, mens russiske Natalija Neprjajeva falt og ble sist i finalen under tourens nest siste etappe. Dermed beholder Johaug ledelsen i sammendraget før den avsluttende etappen opp alpinbakken i Alpe Cermis.

31-åringen innrømmer at hun ligger godt an med tanke på å sikre sammenlagtseieren i Tour de Ski.

Jeg ser lyst på det og vet jeg har en styrke i den motbakken der. Noe annet ville vært å lyge. Men samtidig skal det gås, og både Astrid og Ingrid er i kjempeform.

Jeg er jo en av favorittene. Hadde jeg sagt noe annet, hadde dere ikke trodd på meg, ler Johaug etter å ha studert resultatlisten.

Jeg må ha troen på det jeg holder på med.

Ingvild Flugstad Østberg tok seg også til semifinale lørdag og ligger som nummer fire før avslutningsetappen – 23 sekunder bak Johaug.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Stillingen i Tour de Ski før 7. og siste etappe:

  1. Therese Johaug – 1:53,57
  2. Astrid Uhrenholdt Jacobsen – +0:03
  3. Natalija Neprjajeva – +0:14
  4. Ingvild Flugstad Østberg – +0:23
  5. Heidi Weng – +0:47
  6. Ebba Andersson – +1:07

Spill på Vintersport med NordicBet her!