Det så stygt ut for Storhamar etter noen fryktelige minutter i midtperioden mot Skellefteå, men et sterkt comeback gjør at håpet lever før returoppgjøret i CHL…

Forrykende midtperiode

De 4850 tilskuerne i CC Amfi tirsdag kveld fikk se en åpningsperiode som bar preg av at lagene ville kjenne litt på hverandre, men Storhamar hang absolutt med i kampen mot favorittene fra Nord-Sverige. Men da lagene entret isen igjen etter pausen eksploderte kampen fra første dropp.

Kun 40 sekunder tok det før bortelaget tok ledelsen. Jimmie Ericsson gjorde en sterk jobb feilvendt foran mål, og slapp pucken til en umarkert Mathis Olimb som kunne sette inn kveldens første.

Gjestene styrte kampen i åpningen av midtperioden, men Steffen Thoresen snappet opp en feilpasning og gjorde ingen feil alene med burvokter Lindvall. 1-1 etter 5.31 av 2. periode. Temperaturen tok seg opp både på isen og på tribunen, men et effektivt Skellefteå skulle snart temme hjemmepublikummet.

Et skudd fra Edwin Hedberg traff en skøyte og spratt forbi Dahlberg i hamarsingenes mål og gjestene var tilbake i føringen. I 5 mot 5 hang Storhamar greit med i kampen, men da begge lagene fikk en spiller utvist utnyttet svenskene den ekstra plassen på isen.

Emil Djuse og Patrik Norén satte inn hver sin puck, og med tre mål på 2.15 minutter og 4-1 ledelse, så det ut til å gå mot en komfortabel seier for fjorårets SHL-finalister.

Kanonsterkt comeback

Men hjemmelaget hadde mer å by på.  Til tross for kalddusjen fortsatte Storhamar å kjempe, og tok mot slutten av perioden over spillet i CC Amfi. I overtall spilte Patrick Thoresen Victor Svensson fri motsatt, og før Lindvall rakk å flytte seg over stod det 2-4.

Kun 40 sekunder senere serverte hjemmelaget en kontring rett ut av læreboka. Jensen og Irving spilte seg lekkert gjennom det svenske forsvaret, og Christian Larrivée kunne enkelt styre inn 3-4 reduseringen fra kort hold. Hjemmelaget og deres supportere kunne gå til pause med fornyet optimisme etter en forrykende periode.

Gjestene åpnet 3. periode litt mer forsiktig, og virket å være fornøyde med å kunne ri inn en smal seier, men Storhamar ville det annerledes. Hamar-laget har slitt litt med special teams i høst, men denne kvelden satt både over- og undertallsspillet i CC Amfi.

Patrick Thoresen dikterte spillet i overtall, og 6 minutter ut i sisteperioden sendte han i vei en pasning som Jens Jakobs omsatte til 4-4 mellom beina må målvakten. Et sterkt comeback fra Storhamar som kom tilbake fra 1-4 halvveis.

Dette skulle også bli sluttresultatet, og lagene er like langt før returoppgjøret spilles i Skellefteå om 14 dager. Det var en fornøyd gjeng som møtte pressen etter kampslutt.

– Sånn kampen utviklet seg, så er jeg fornøyd med at vi klarer uavgjort. Akkurat nå sitter guttene med en god følelse i garderoben. Det er sterkt gjort av oss at vi klarer å komme tilbake fra 1-4, og ledelsen kunne vært større også. Uavgjort gir oss et godt utgangspunkt før returkampen om to uker. Vi er foreløpig bare halvveis, og jeg forventer at Skellefteå kommer til å gå i strupen på oss, de pleier å gjøre det på hjemmebane, sa assistenttrener Alexander Sundström.

Mathis Olimb forlot isen med skade for gjestene halvveis ut i 3. periode, men det er foreløpig uklart hvor alvorlig skaden er.