Ishockey-VM i Slovakia står for tur, og landslagssjef Petter Thoresen og hans disipler åpner mesterskapet med oppgjør mot tre av medaljekandidatene…

Få opptil 3 gratisspill på ishockey-VM hos Nordicbet!

Voksen oppgave venter landslaget

Norge er plassert i gruppe B hvor kampene spilles i Bratislava, og de norske isbjørnene får en tøff jobb med å ta seg videre til kvartfinale i årets mesterskap. Fredag står et stjernespekket russisk mannskap på motsatt side av isen, før Tsjekkia og regjerende mester Sverige venter lørdag og mandag.

I kamp 4 venter Sveits, som imponerte stort ved å ta seg helt til finalen i 2018. Dermed er sjansen stor for at det blir i andre halvdel av gruppespillet Petter Thoresens mannskap må kjempe seg til brorparten av poengene, hvor kamper mot Østerrike, Italia og Latvia venter.

Norge har tatt seg til kvartfinale ved 3 anledninger siden opprykket til den øverste divisjonen i 2005, men vi må tilbake til 2012 for å finne siste gang det ble sluttspillkamp på det norske laget. I fjorårets mesterskap måtte laget ut i skjebnekamp mot Sør-Korea for å redde plassen i divisjonen.

Få opptil 3 gratisspill på ishockey-VM hos Nordicbet!

NHL-sjokk gir russisk stjernelag

I det pågående NHL-sluttspillet ble en rekke av forhåndsfavorittene slått ut allerede i første runde, det åpner for at en rekke store stjerner tar turen til Slovakia for å representere sine landslag. For Norges åpningsmotstander Russland har stjernene rent inn før mesterskapet, noe som gjør at den russiske bjørnen seiler opp som favoritt til å sikre seg VM-gullet.

Nikita Kucherov leverte en fantastisk sesong for Tampa Bay Lightning, men laget som dominerte i grunnserien ble ydmyket og sendt ut i 4 strake kamper av Colombus Blue Jackets da sluttspillet tok til. Dermed er Kucherov på plass sammen med blant annet Andrei Vasilevskiy, Evgenii Dadonov, Evgeni Malkin og Artyom Anisimov.

Med Alexander Ovechkin i spissen er det slagkraftige mannskapet rettmessige favoritter til å hente hjem gullet for første gang siden 2014, etter at Canada og Sverige har vunnet to mesterskap hver de siste årene.

Få opptil 3 gratisspill på ishockey-VM hos Nordicbet!

Thoresen spilleklar i siste liten

Patrick Thoresen ble skadet i NM-finalen og så ut til å miste Norges åpningskamper i Bratislava, men dagen før VM-starten melder veteranen seg spilleklar for far og trener Petter Thoresen.

Det er uansett litt usikkerhet rundt det norske laget med fraværet av blant annet Mats Zuccarello, Ken Andre Olimb og keeperkjempen Lars Haugen.

Haugen har voktet det norske buret i mesterskap siden 2011, men takket nei til deltakelse i årets VM for å prioritere tid med familien.

Henrik Haukeland kommer inn som førstekeeper og imponerte stort da Norge tapte i sudden death mot vertslandet Slovakia i generalprøven.

Norge har valgt en vanskelig vei inn mot mesterskapet og gikk på 4 strake tap i dobbeltoppgjør mot Sverige og Finland, før de delte seirene broderlig i de to kampene mot Danmark. Tirsdag ble det tap i forlengningen etter å ha kjempet seg tilbake to ganger i siste test mot Slovakia.

Pucken droppes i åpningsmatchen mot Russland fredag klokken 16.15.

Handicapodds, Nordicbet: Russland (-4.5) 2,17 – Norge (+4.5) 1,69

Få opptil 3 gratisspill på ishockey-VM hos Nordicbet!