Etter en forrykende sisterunde gikk Tiril Eckhoff inn til sin andre strake verdenscupseier under kvinnenes sprint i Le Grand-Bornand fredag…

Stilnet hjemmepublikum

Etter seieren på jaktstarten i Hochfilzen sist helg viste Tiril Eckhoff fredag at formen fremdeles er strålende under kvinnenes jaktstart i franske Le GrandBornand.

29-åringen lå langt nede på listene etter å ha skutt en bom på den liggende skytingen, men med solid fart i sporet kneppet Eckhoff kraftig innpå teten etter å ha skutt fullt hus på stående skyting. Ut fra standplass lå den norske kvinnen bare 2,2 sekunder bak den franske hjemmefavoritten Justine Braisaz.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Inne på stadion var det vill jubel da deres hjemmehåp gikk inn til ledelse fra startnummer 17, men stemningen sank gradvis da Eckhoff etter hvert passerte foran ledertidene ute i løypen på sisterunden.

Da 29-åringen kom inn på oppløpet og gikk i mål til ny bestetid ble det helt stille blant det franske publikummet.

Mer patriotisk publikum har vi ikke vært borti på skiskyting før tror jeg, sa NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith da Eckhoff gikk inn til ny ledertid i total stillhet.

Det ble jo helt knyst da Tiril gikk i mål. Vi er vant til at tyskerne jubler når norske vinner i Ruhpolding for eksempel, fortsatte Smith.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Takket smørerne

Ingen klarte å matche Eckhoffs sisterunde i det ufyselige regnværet i Le Grand-Bornand, og 29-åringen kunne strekke armene i været og juble over sin andre verdenscupseier på rad.

Solskinnsløperne har ikke sjans når det er norske forhold som her, sa en blid Eckhoff til NRK etter løpet.

Jeg må gi meg selv en liten klapp på skulderen i dag. Flink Tiril, fortsatte 29-åringen.

Fossum-løperen rettet også en takk til smøreteamet etter seiersløpet, ettersom gutta i smørebua hadde vært hjelpsomme både før og etter den våte opplevelsen i Frankrike.

Jeg må gi en stor takk til smørerne våre, de ga oss fantastiske ski. Smøreren min reddet meg i dag. Han ga meg tørre sokker og regnjakke, det er altså så bløtt, så takk til smøreteamet i dag, sier Eckhoff.

Eckhoff gikk i mål 6,2 sekunder foran hjemmefavoritten Justine Braisaz, med tsjekkeren Markéta Davidová på tredjeplass, 20,5 sekunder bak. Begge de to nærmest vinneren skjøt ti treff, men kunne ikke følge den norske form-løperen.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Tandrevold kneppet innpå i sammendraget

I form er definitivt også klubbvenninnen Ingrid Landmark Tandrevold, som fortsetter å levere stabile toppresultater i årets verdenscup. 23-åringen lå lenge i kampen om en plass på pallen fredag, men etter å ha skutt en bom på stående endte hun til slutt på en 6.-plass – 31,7 sekunder bak vinneren.

Verdenscupleder Dorothea Wierer hadde ingen god dag og ble etter to bom nummer 22 under kvinnenes sprint – 1:19,5 bak Eckhoff.

Etter fredagens løp ligger Tandrevold nå bare åtte poeng bak den italienske kvinnen i kampen om krystallkula.

Jeg skulle gjerne ha hatt ett treff til i dag siden hun ikke hadde noen god dag. Hvis jeg ligger foran henne så nærmer jeg meg i alle fall, det er enkel matematikk. Jeg skal bare fortsette å kjempe gjennom denne helgen her, jeg var positiv overrasket over egen form i dag, sa Tandervold til NRK.

Lørdag legger Tiril Eckhoff først ut på kvinnenes jaktstart i Frankrike, mens Tandrevold med fullklaff har en mulighet til å gå seg inn i den gule ledertrøya.

Vinnerodds Skiskyting 10 km Jaktstart Kvinner, Le Grand-Bornand – Nordicbet:

Tiril Eckhoff – 2.33
Justine Braisaz – 4.00
Denise Herrmann – 7.00
Ingrid Landmark Tandrevold – 7.00
Marketa Davidova – 7.00
Svetlana Mironova – 13.00
Dorothea Wierer – 35.00


Spill på Vintersport med NordicBet her!