Johannes Thingnes Bø leverte et tilnærmet perfekt løp da han fulgte opp fredagens sprintseier i Hochfilzen med feilfri skyting og en suveren seier under lørdagens jaktstart…

Parademarsj i Hochfilzen

Med 8 sekunders forsprang på franskmannen Simon Desthieux la Johannes Thingnes ut i høyt tempo under lørdagens jaktstart i Hochfilzen, og etter å ha skutt fullt hus på første liggende lot ikke nordmannen konkurrentene nærme seg under resten av det 12,5 kilometer lange løpet i Østerrike.

Fjorårets suverene verdenscupvinner leverte et praktløp med 20 av 20 mulige treff på standplass, og stryningen tok seg råd til å slappe av og nyte den siste runden inn til sesongens tredje seier på fire individuelle renn.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Selv etter å ha mottatt publikums hyllest på vei inn til mål vant 26-åringen i suveren stil med 33,5 sekunder på russeren Alexander Loginov.

En fantastisk følelse, og det rushet som går gjennom når siste blinken detter og du har gjort et perfekt løp som skiskytter er en fantastisk følelse, sa Thingnes Bø etter maktdemonstrasjonen.

Thingnes leder nå med 34 poeng på Loginov i verdenscupsammendraget.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Jacquelin sikret seg sin første pallplass

Bak den suverene vinneren var det derimot stor dramatikk om den siste pallplassen under jaktstarten, og etter siste skyting var det en gruppe på tre løpere som skulle gjøre opp om 3.-plassen.

Franskmennene har de siste årene fått opp et veldig solid lag bak ledestjernen Martin Fourcade, og på sisterunden lørdag duellerte Émilien Jacquelin og Simon Desthieux med sloveneren Jakov Fak om hvem som fikk ta steget opp på pallen i Hochfilzen.

Kort tid før mål satte 24-årige Émilien Jacquelin inn det avgjørende støtet som sikret franskmannen han første pallplass i verdenscupsammenheng – fulgt av Fak og landsmannen Desthieux.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Strafferunder ødela for mer norsk jubel

Det var flere nordmenn som lenge lå godt an i Østerrike under lørdagens jaktstart, men etter å ha skutt en bom på hver av de to siste skytingene måtte Tarjei Bø og Johannes Dale se at kampen om en pallplass glapp.

Med god fart i sporet sikret Tarjei seg 6.-plassen i Hochfilzen, mens Johannes Dale (15) og Erlend Bjøntegård (17) viste at de norske skiskytterne lagmessig er greit i rute før søndagens stafett.

Verdenscuphelgen i Hochfilzen avsluttes med stafett for herrene søndag ettermiddag, hvor Norge stiller med Johannes Dale, Erlend Bjøntegård, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø i jakten på å kopiere triumfen fra sesongåpningen i Östersund.

Vinnerodds 4×7,5 km Stafett Skiskyting Herrer, Hochfilzen – Nordicbet:

Norge – 1.55
Frankrike – 3.50
Tyskland – 7.00
Russland – 8.00
Sverige – 25.00
Italia – 25.00

Spill på Vintersport med NordicBet her!