Etter å ha parkert Quentin Fillon Maillet på sisterunden under jaktstarten lørdag gikk Johannes Thingnes Bø inn til sesongens 4. seier – på en dag med 3 nordmenn blant de fire beste i Frankrike…

– Det er den beste dagen min så langt denne sesongen

Johannes Thingnes Bø gikk ut som nummer fire under lørdagens jaktstart i Le Grand-Bornand, og etter å ha bommet på et skudd i den første liggende skytingen skrudde stryningen på råskapen i jakten på en ny verdenscuptriumf.

26-åringen gikk det tøy og remmer kunne holde ut fra stadion, og allerede etter en kilometer var forspranget til lederen halvert fra 25 til 12 sekunder. Etter å ha skutt fullt på sin andre skyting gikk verdenscuplederen ut i tet sammen med broren Tarjei Bø og hjemmefavoritten Quentin Fillon Maillet.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Etter de begge skjøt fullt på den tredje skytingen utviklet løpet seg til å bli en duell mellom Thingnes Bø og Fillon Maillet, og de to holdt nervene i sjakk og skjøt feilfritt også under den siste skytingen foran det entusiastiske publikummet i Frankrike.

Fast bestemt på å sikre karrierens 42. verdenscupseier skrudde nordmannen på maksfarten ut fra stadion, og hans franske rival måtte raskt innse at slaget var tapt.

Dermed kunne Johannes Thingnes Bø glise etter å ha sikret seieren med 22 sekunders margin til Maillet.

– En fantastisk dag. Det er den beste dagen min så langt denne sesongen. Jeg følte meg ekstremt bra i løypen, sier stryningen til NRK.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Christiansen spurtet til pallplass

Vetle Sjåstad Christiansen hadde presset på seg før helgen i Frankrike om å levere resultater for å vise at han fortsatt fortjente å gå verdenscup. Og etter 13.-plassen torsdag gikk 27-åringen et fantomløp under jaktstarten i Le Grand-Bornand.

Etter 19 av 20 mulige treff gikk Christiansen ut som nummer fire etter den siste skytingen lørdag, og sakte men sikkert spiste han seg innpå Tarjei Bø i kampen om den siste plassen på pallen.

I den siste kneika før oppløpet suste han forbi sin norske treningskamerat og sikret en sterk 3.-plass – og svar på tiltale om å vise at han er plassen verdig.

De to nordmennene er gode kamerater utenfor sporet – og det betydde mye for Christiansen å gå seirende ut av prestisjeduellen.

Det var én ting jeg tenkte på inn mot mål, og det var at jeg tapte sist jeg spurtet mot Tarjei. Det var i Östersund for fem år siden. Han har mobbet meg for det siden, sier en smilende Sjåstad Christiansen til NRK.

Med rask fart i sporet gikk Erlend Bjøntegaard til tross for 5 strafferunder inn til en 8.-plass, mens Johannes Dale ble nummer 12 etter å ha skutt seg ut av kampen om topplasseringene etter 2+2 bom på de to siste skytingene.

Søndag avsluttes helgen i Le Grand-Bornand med fellesstart – i det som kan bli Johannes Thingnes Bøs siste løp før VM i februar. Nordmannen venter nemlig sitt første barn på nyåret, og kan gå glipp av alle tre verdenscuprundene i januar.

Spill på Vintersport med NordicBet her!