Under tunge forhold i Frankrike knuste Johannes Thingnes Bø konkurrentene under fellesstarten i Le Grand-Bornand og økte forspranget i verdenscupen før han nå skifter fokus til hjemmebane…

Tok kommandoen fra start

Med striregn og varmegrader var det tunge forhold som ventet i Le Grand-Bornand under årets siste verdenscuprenn for skiskytterne, og formsterke Johannes Thingnes Bø var innstilt på å bruke føreforholdene til sin fordel.

Stryningen la i vei i et voldsomt tempo og splittet tidlig feltet under søndagens fellesstart. Det var etter hvert bare broren Tarjei og et knippe franskmenn som klarte å følge nordmannen inn mot første skyting.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Etter fullt hus på liggende hadde verdenscuplederen ingen intensjoner om å se seg tilbake. 26-åringen fortsatte å dra i fra konkurrentene, og til tross for en strafferunde på den tredje skytingen ble det en parademarsj for Thingnes Bø – som etter 19 treff vant med hele 46,1 sekunders margin til hjemmehåpet Emilien Jacquelin.

Thingnes Bø kunne smile etter å ha sikret seg sin andre seier på rad i Frankrike.

Denne seieren smaker like bra som de 42 andre. Det ble nok en kjempedag for min del.

Jeg følte meg veldig bra. Jeg klarte å pushe jevnt og gå veldig smart. Kroppen var i tillegg ganske bra, legger han til.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Økte ledelsen før familieforøkelsen

Thingnes Bø ga også smøreteamet sin del av æren for de norske løpernes suksess i varmen i Le Grand-Bornand.

Sånn som i dag tror jeg vi som landslag har vi bedre ski enn andre, og jeg tror jeg hadde best ski av oss på laget, sa Thingnes etter seieren på fellesstarten.

Med sesongens 5. seier økte Thingnes Bø ledelsen i verdenscupsammendraget til 59 poeng på broren Tarjei , og luken kan være god å ha inn mot julepausen for Johannes – for stryningen venter nemlig sitt første barn på nyåret.

Det er allerede planlagt at 26-åringen står over verdenscuprenn i januar for å konsentrere seg om familieforøkelsen, og dersom timingen skjærer seg risikerer Thingnes Bø å gå glipp av alle tre verdenscuphelgene i januar.

I så fall reiser den vordende faren til VM i februar uten å ha gått renn på 8 uker.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Ny pallplass for Tarjei Bø

Skulle lillebror gå glipp av hele januar står storebror Tarjei klar til å ta over stafettpinnen og forsvare familienavnet i verdenscupen. 31-åringen tapte duellen med hjemmehåpet Emilien Jacquelin da han måtte ut i en strafferunde på siste skyting, men med god fart i sporet sikret han seg den siste plassen på pallen søndag.

Dette var et slit, men jeg er veldig fornøyd med plasseringen, i hvert fall. Vi har en konge foran der som leker seg litt med oss andre, men blant de dødelige var jeg ganske god, sier Tarjei Bø til NRK.

Tre ganger har Tarjei inntatt pallen denne vinteren, og med stabile plasseringer hele veien ligger storebror Bø på andreplass i verdenscupen sammenlagt. Stryningen vant krystallkula i 2010/2011-sesongen, som sistemann før Martin Fourcade startet sin fantastiske rekke på syv strake titler.

Når skiskytterne nå tar juleferie ligger Tarjei på skuddhold til en ny sammenlagttittel når lillebror tar fatt på familielivet på nyåret.

Spill på Vintersport med NordicBet her!