Johannes Thingnes Bø mister verdifull trening etter å ha falt stygt og skadet seg under en økt i fjellet i Anterselva, melder NRK…

– Fløy som supermann gjennom lufta

Thingnes Bø svevde høyt etter supersesongen 2018/2019, men tirsdag denne uken ble det en luftetur av mer ufrivillig grad for stryningen.

På vei tilbake etter en treningstur i Antholz gikk det galt for skiskytteren.

Det skjedde helt på slutten av fjellturen tirsdag. Vi løp ned fra fjellet da jeg sparket borti en stein eller en tue, og fløy som supermann gjennom lufta, før låret smalt i en stein, forteller 26-åringen om ulykkesdagen.

Verdenscupvinneren fløy flere meter gjennom luften før den vonde landingen og fikk seg en real støkk etter uhellet.

Først handlet det om å overleve fallet, så kjente jeg etter om det var skader på for eksempel hendene. Det var det heldigvis ikke, for det hadde vært alvorlig med tanke på sesongen, sier Johannes Thingnes Bø til NRK.

Mister verdifull trening

Thingnes Bø måtte bandasjeres kraftig etter fallet og er redusert til å måtte trene styrke og skyting de kommende dagene, dermed må planene for samlingen på kommende sesongs VM-arena endres.

Jeg skulle gjerne sett at Johannes deltok på dagens hardøkt, for det er det vi er her for. Det er ikke optimalt, sier trener Siegfried Mazet.

Selv velger stryningen å se positivt på situasjonen og vil gjøre det beste ut av det.

Programmet for denne samlinga blir litt forandra. Det må man bare akseptere. Det vil alltid dukke opp litt utfordringer underveis og jeg prøver å være god til å finne de riktige løsningene, avslutter Bø.

Tidligere denne uken fikk Thingnes Bø tildelt Den europeiske fair play-bevegelsens spesialpris for 2019 etter sin ærlighet etter verdenscuprennet i Soldier Hollow i februar, hvor 26-åringen sa fra seg verdenscuppoengene og prispengene etter å ha gått sisterunden med et skudd i magasinet.

Forhåpentligvis kan utmerkelsen fungere som et plaster på såret etter uhellet.

Problemer også før rekordsesongen

Thingnes Bø er på ingen måte ukjent med at sesongforberedelsene ikke går som planlagt.

Skrur vi tiden et år tilbake mistet stryningen nesten en måned med trening da han dro på bryllupsreise i juli, før problemene hopet seg opp frem mot sesongstart.

Først låste ryggen seg på tilsvarende samling som uhellet var ute på denne gangen, deretter ble det to uker med ufrivillig hvile etter at et rhino-virus veltet planene.

Etter nok et sykdomsavbrekk avskrev NRKs skiskytterekspert Ola Lunde den norske skiskytteren i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen.

Selv med de mange problemene klinte stryningen til og sikret seg krystallkula etter 16 seire totalt i 2018/2019 – noe som er rekord i verdenscup-sammenheng.

I år har Thingnes Bø vist at formen er i anmarsj tidligere enn vanlig, og forhåpentligvis får ikke fallet for store konsekvenser i jakten på en ny verdenscuptittel.

Vinnerodds Verdenscupen skiskyting sammenlagt 2019/2020, Nordicbet:

Johannes Thingnes Bø – 1.40
Martin Fourcade – 3.50
Alexandr Loginov – 20.00
Vetle Sjåstad Christiansen – 25.00
Quentin Maillet Fillon – 28.00
Arnd Peiffer – 35.00
Tarjei Bø – 35.00
Lars Helge Birkeland – 200.00