Tarjei Bø skjøt fullt hus under torsdagens sprint i Le Grand-Bornand, men stryningen var etter løpet bitter over at det nok engang var noen som snek seg foran på resultatlisten…

– Det er alltid én i veien

Tarjei Bø har fått frem sitt gamle jeg igjen og levert solide resultater i sesongåpningen, og torsdag var stryningen igjen nære på å ta sin første verdenscupseier på to år under sprinten i franske Annecy-Le Grand-Bornand.

Fra tidlig startnummer skjøt 31-åringen to fulle hus og gikk inn til ledelse i mål. Men tre startnummer senere leverte Benedikt Doll et perfekt løp. Etter ti treff fikk tyskeren opp den nødvendige farten i sporet til å gå inn til seieren i Frankrike – 9,4 sekunder foran nordmannen.

Tarjei Bø var fornøyd etter å ha gått inn til nok en pallplass som andremann torsdag, men stryningen var bitter over at en løper nok en gang snek seg inn foran ham på listene.

Det er veldig deilig. Jeg er godt fornøyd med det. Men det er som jeg akkurat sa til Liv «off camera», at nå har jeg lyst på en seier. Nå gjør jeg masse bra, men det er alltid en i veien, men da har jeg noe å jobbe med til i morgen, sier eldstebror Bø til NRK.

Det var andre gang eldstebror Bø måtte stoppe på det nest øverste trinnet i en individuell konkurranse denne vinteren, knappe ti sekunder bak vinneren Benedikt Doll.

Quentin Fillon Maillet reddet vertsnasjonens ære med å gå inn til tredjeplass torsdag – etterfulgt av et kobbel av nordmenn.

Sterk norsk laginnsats

For i tillegg til Tarjei Bø leverte det norske laget gode resultater under sprinten i Le Grand-Bornand. Lillebror Johannes Thingnes Bø har gått til topps i sesongens to første sprintrenn, men etter to bom måtte verdenscuplederen se at pallplassen røk med 3,5 sekunder torsdag.

Spesielt på sprint så har jeg vært på pallen så lenge jeg kan huske nå. Så utrolig skuffende at det ryker på den måten her, med åtte treff. Det er for dårlig sier, Johannes Thingnes Bø til NRK.

Varmen skapte utfordringer i løypen under herrenes sprint, men etter å ha skutt fullt hus gikk Erlend Bjøntegaard og unggutten Johannes Dale inn til 5.- og 6.-plass og sørget for 4 nordmenn blant de 6 beste i Frankrike.

Vetle Sjåstad Christiansen hadde presset på seg for å levere resultater i den siste verdenscuphelgen før jul, og etter en oppløftende 13.-plass ligger 27-åringen i angrepsposisjon før lørdagens jaktstart.

Fredrik Gjesbakk fikk muligheten i Le Grand-Bornand etter gode resultater i IBU-cupen i sesonginnledningen, men fikk løpet sitt ødelagt etter tre bom på den liggende skytingen torsdag. Etter totalt fire strafferunder endte Gjesbakk til slutt på en 86.-plass.

Herrenes jaktstart går av stabelen lørdag, men først står kvinnenes sprint i Le Grand-Bornand på programmet fredag.

Vinnerodds Skiskyting 7,5 km Sprint Kvinner, Le Grand-Bornand – Nordicbet:

Dorothea Wierer – 3.50
Hanna Öberg – 7.00
Tiril Eckhoff – 9.00
Kaisa Mäkäräinen – 10.00
Denise Herrmann – 10.00
Ingrid Landmark Tandrevold – 12.00