Tarjei Bø lå an til å kjempe om en pallplass under sprinten i Oberhof fredag, men stryningen gjorde en kjempetabbe da han glemte å gå strafferunde etter stående skyting – Martin Fourcade vant rennet…

– Nå ser jeg dum ut

I verdenscupleder Johannes Thingnes Bøs fravær var storebror Tarjei Bø Norges fremste kort i kampen om topplasseringer i Oberhof fredag.

Og stryningen startet sprinten bra i de ufyselige forholdene i Tyskland, men etter å ha skutt 1 bom under den siste skytingen gjorde stryningen en kjempetabbe.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Nordmannen forsvant nemlig rett ut i løypa igjen – uten å gå strafferunde.

Kort tid etter kom 31-åringen tilbake til stadion mot løpsretningen for å gå sin strafferunde, men løpet var ødelagt for Tarjei Bø – som mistet muligheten til å kjempe om en pallplass og til slutt endte helt nede på 24.-plass, 1:54,8 bak vinneren Martin Fourcade.

Etter bommen skulle jeg kline til på sisterunden, men halvveis i nedoverbakken kom jeg på: Du skulle gå en strafferunde du, Tarjei. Er det mulig? Sa Bø til NRK etter løpet.

Så jeg måtte snu og gå hele bakken opp. Holdt på å krasje med fire-fem løpere. Så fikk jeg gått runden og inn til mål

Nå ser jeg dum ut, tenkte jeg, sa storebror Bø etter juniorfeilen.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Tapte viktige poeng

Det ble en kostbar blemme for stryningen, for i tillegg til en mulig pallplass gikk mange verdenscuppoeng fløyten for Tarjei Bø.

Lillebror Johannes Thingnes Bø står over løpene i Tyskland i påvente av barnefødsel, dermed hadde Tarjei og de øvrige konkurrentene en gylden mulighet til å sikre seg en seier i Oberhof.

31-åringen ligger som nummer to i verdenscupen, men tapte terreng til franskmannen Martin Fourcade og en rekke andre sammenlagtkandidater etter bomturen.

Det er ekstremt stor forskjell poengmessig. Men nå er det gjort, så nå får jeg bruke energien og revansjelysten med å kompensere og ta revansje på søndag, sier Bø.

Det så lenge ut til å kunne bli en god norsk dag under sprinten i Oberhof, men i tillegg til Tarjei Bøs blemme ble det mange bom for de norske skiskytterne under den stående skytingen fredag.

Erlend Bjøntegård ble beste norske på en 8.-plass, fulgt av Johannes Dale og Vetle Sjåstad Christiansen på de påfølgende plassene.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Fourcade suveren

Martin Fourcade gikk til topps på normaldistansen under sesongåpningen i Östersund, siden har franskmannen havnet i skyggen av Johannes Thingnes Bø.

I sin rivals fravær leverte Fourcade et superløp og tok en suveren seier under sprinten i Oberhof fredag. Med ti treff og solid fart i sporet vant franskmannen med 25,5 sekunder på landsmannen Émilien Jacquelin. Hjemmehåpet Johannes Kühn sikret seg den siste plassen på pallen – 33 sekunder bak vinneren.

Jeg har en fordel av at Johannes ikke er her. Det er bare å ønske han lykke til med fødselen, var hilsenen fra Fourcade.

Mot slutten av løpet begynte striregnet virkelig å pøse ned i den tyske byen, og dersom mildværet holder frem kan det begynne å spøke for å få gjennomført søndagens fellesstarter på kunstsnøen i Oberhof.

Lørdag står det stafetter på programmet i Oberhof.

Spill på Vintersport med NordicBet her!