Ingrid Landmark Tandrevold var nære på å ta karrierens første seier da hun skjøt fullt under fredagens sprint i Hochfilzen, men 23-åringen måtte til slutt se seg slått med 5,9 sekunder av verdenscupleder Dorothea Wierer…

Tandrevold på pallen

Ingrid Landmark Tandrevold har fått en god start på årets sesong, og fredag var Fossum-løperen nære på å gjøre det helt store under sprinten i Hochfilzen.

23-åringen traff 10 av 10 blinker og la ut på sisterunden i Østerrike med muligheten til å sikre seg sin første verdenscupseier, i duell med italienske Dorothea Wierer på startnummeret foran.

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!

Tandrevold kjempet tappert gjennom de avsluttende 2,5 kilometerne, men etter en sekundstrid mot verdenscuplederen noen få hundre meter foran i løypen måtte hun til slutt gi tapt på oppløpet, og gikk i mål til andreplass 5,9 sekunder bak vinneren Wierer, som måtte gå en strafferunde.

23-åringen var godt fornøyd med å sikre seg en ny pallplass.

Jeg er utrolig fornøyd med skytingen. Kjempefornøyd egentlig. Det tar jeg med meg. Så prøvde jeg å gi det et forsøk på å ta Wierer, men sprakk litt på slutten. Men jeg ga det et godt forsøk, sier Tandrevold til NRK.

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!

Andreplass i sammendraget

Med det sterke resultatet i Hochfilzen klatret Tandrevold opp på andreplass også i verdenscupsammendraget – 43 poeng bak ledende Wierer.

Fossum-løperen har uttalt at hun har som mål å havne topp 25 i verdenscupen denne sesongen, og hun blir overrasket da NRKs reporter påpeker at hun nå inntar 2.-plassen.

Jeg har ikke sjekket den lista og visste ikke hvordan jeg lå an, sier hun til NRK og legger til:

Jeg blir jo litt overrasket. Det er ikke noe jeg hadde forventet, men samtidig så føler jeg at jeg jobber utrolig hardt med dette her da og det at det gir resultater er bare veldig morsomt. Jeg tar med meg selvtilliten herfra inn i konkurranser videre.

Marte Olsbu Røiseland ligger poenget bak i sammendraget, men var ikke helt fornøyd etter at hun med to bom ble nummer 8 under fredagens sprint.

Jeg synes det fungerte bra i sporet, men to bom blir for mye på en sprint. Det er litt for dårlig, sier Olsbu Røiseland til NRK.

Tiril Eckhoff ble nummer 9, også hun måtte ut i en strafferunde etter hver av skytingene i Hochfilzen.

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!

Standplass-kaos for Thekla Brun-Lie

Thekla Brun-Lie fikk fornyet tillitt i verdenscupen denne helgen, men under fredagens sprint var 27-åringen involvert i en pussig situasjon på standplass i Østerrike.

Et av skuddene til Brun-Lie ble registrert som bom på hennes stående skyting, men da hun plukket opp stavene for å ta fatt på den siste runden var alle blinkene nede da hun kastet et siste blikk opp på skivene i Hochfilzen.

Lettere forvirret valgte 27-åringen allikevel å gå en strafferunde for å være på den sikre siden.

Det viste seg at den ukrainske kvinnen på matten ved siden av hadde truffet blink – men riktignok på den norske skiskytterens skive.

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!

Jeg har aldri sett lignende, sier NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith etter kaoset på siste stående under sprinten.

Brun-Lie gikk inn til 39.-plass etter å ha gått en strafferunde hun egentlig ikke hadde trengt å gå, ettersom hun fikk uventet hjelp til å felle blinkene på siste skyting.

Hun ved siden av meg skjøt på feil skive, og så bommet jeg på ett skudd. Så jeg gikk bare den strafferunden jeg, sier Brun-Lie i målområdet.

Rennleder Borut Nunar mener det var en korrekt avgjørelse av den norske kvinnen å gå en strafferunde, til tross for at hun blir stående med 0+0 i protokollen.

Hun var rettferdig mot seg selv, mot alle og konkurransen. Ingen vil gå strafferunde, men hun gjorde det fordi hun visste at det første skuddet var fra den ukrainske damen, sier Nunar.

Lørdag står det stafett på programmet for kvinnene i Hochfilzen, før de norske skiskytterne har et flott utgangspunkt under jaktstarten søndag formiddag.

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!