Daniel-André Tande slo tilbake etter en svak fjorårssesong og fløy ned til seier og gul trøye i hoppernes verdenscupåpning i Wizla søndag…

Suveren seier

Etter en 1. omgang preget av varierende vindforhold lå Daniel-André Tande på 2.-plass i polske Wizla, og i finaleomgangen i den polske bakken viste 25-åringen at han virkelig er tilbake etter et fjorår preget av sykdom og resultatsvikt.

Kongsberg-hopperen svevde ned til 129 meter og klar ledelse, og etter tyskeren Karl Geiger mislyktes som sistemann på toppen kunne nordmannen juble over å ha sikret seg sin første seier siden Holmenkollrennet i mars 2018.

Spill på Skihopp med NordicBet her!

Med triumfen i sesongåpningen kan Tande ikle seg den gule ledertrøyen når hopperne nå setter kursen mot Ruka.

Følelsen er enormt deilig. Jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle være med å kjempe om førsteplassen når jeg reiste ned hit. Fantastisk følelse å kjenne at du hadde press i skia, energi i hoppet og skoa, sier Daniel André Tande etter at seieren var i boks.

Tårevåt gratulasjonsklem

Inngangen til forrige sesong ble spolert for Tande som ble alvorlig syk, og hopperen oppnådde ikke bedre resultat enn en 21.-plass i normale verdenscuprenn i 2018/2019-sesongen.

Skader førte også til at VM i Seefeld gikk fløyten for 25-åringen, som på nytt var uheldig og pådro seg en skade i sommer.

Dermed smakte søndagens suverene triumf ekstra godt for Tande, som vant med hele 15,8 poengs margin til sloveneren Anze Lanisek, mens Kamil Stoch sørget for hjemme-jubel med sin 3.-plass.

Mamma Trude hadde også tatt turen til Polen for å følge sønnen denne helgen, og det ble en tårevåt gratulasjonsklem etter premieutdelingen i Wizla.

Vi gråter alle sammen. Det har vært tøft for han å ikke være sammen med de andre. Han har jobba for dette og dette fortjente han, sier en tydelig stolt mor.

Spill på Skihopp med NordicBet her!

Pedersen topp 10

De norske hopperne lå godt an etter en 1. omgang som ble preget av sterk vind, i tillegg til Tandes 2.-plass lå Robin Pedersen som nummer 3 etter et kjempesvev på 136 meter, mens Robert Johansson lå på skuddhold fra sin 6.-plass.

Det startet også bra i finaleomgangen da Johann André Forfang klinket til med 136 meter, men for de påfølgende nordmennene ble det avslag på lengden i 2. omgang.

Med et svev på 118 meter holdt det til en 9.-plass for Robin Pedersen, som dermed noterte sin første topp 10-plassering i verdenscupen.

Robert Johansson plasserte seg like bak, på en 11.plass, Marius Lindvik ble til slutt nummer 14, Johan Andre Forfang endte som 16. beste mann, mens Thomas Aasen Markeng måtte nøye seg med en 22.-plass. 

Med 2.-plass i lørdagens lagkonkurranse og seier til Tande søndag har de norske hopperne fått en solid start på sesongen etter et år preget av skader, sykdom og resultatsvikt.

Spill på Skihopp med NordicBet her!

Trener Alexander Stöckl var glad og lettet etter den gode sesongstarten.

– Ja, det er fantastisk. Fint øyeblikk å se utøverne lykkes. Det har vært en krevende periode for alle som er rundt han. Bare å takke alle som har være med i den prosessen.

Neste helg står 2 individuelle renn i finske Ruka på programmet for hopperne.

Spill på Skihopp med NordicBet her!