Nyopprykkede Grüner knuste regjerende Norgesmester Frisk Asker hele 6-3 torsdag kveld, mens serieleder Stavanger Oilers cruiser videre mot gull etter 6-1 seier over Sparta Sarpsborg…

Seiret etter sensasjonell periode

Frisk Asker fikk et lite pusterom fra den dårlige perioden da de kriget seg til en knepen seier over Narvik før landslagspausen. Men da de regjerende Norgesmesterne torsdag besøkte det andre av årets opprykkslag i form av tabelljumbo Grüner gikk askerbøringene på en real smell.

Victor Granholm sørget for at gjestene gikk til pause med en 1-0 ledelse i Grünerhallen, men da lagene inntok isen for andre gang fikk hjemmelaget virkelig sving på sakene foran sitt eget publikum.

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!

Hovedstadsklubben dominerte midtperioden fullstendig og satte hele 4 pucker bak Frisk-målvakt Nicklas Dahlberg, signert Niklas Anders Sundfors, Trym Auren, Marius Carho Hansen og Jesper Öhrvall.

Grüner har levert lignende superperioder tidligere i sesongen hvor de har puttet både tre og fire mål på kort tid, men problemet har vært at oppgjørene på det tidspunktet som regel allerede har vært avgjort i motstanderens favør. Torsdag timet nykomlingene storspillet perfekt og avgjorde i praksis kampen i løpet av 14 minutter.

Tigrene fra Asker klarte å redusere to ganger i 3. periode ved Fredrik Bjørndal og Mikael Dokken, men fem minutter før full tid økte Marius Carho Hansen vertenes ledelse til 5-3 med sitt andre mål på straffeslag, før Jesper Öhrvall fastsatte sluttresultatet til 6-3 med sin andre nettkjenning for kvelden.

Bragden var bare Grüners tredje seier på 25 forsøk denne sesongen, og med en poengfangst på fattige 10 poeng er det fremdeles en lang vei opp til sluttspillplass for hovedstadslaget.

Frisk Asker blir liggende på sin 5.-plass i GET-ligaen etter det stygge nederlaget.

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!

Stavanger stormer videre

I DNB Arena gjorde Stavanger Oilers kort prosess med Sparta Sarpsborg og tok sin 7. strake seier etter å ha nedsablet gjestene 6-1 torsdag. Laget fra oljebyen har dermed kun gått på to tap ved halvspilt sesong.

Mathias Trettenes sørget for at hjemmepublikum kunne juble allerede etter et minutt var spilt i oppgjøret mot Sparta. Til tross for en mengde målsjanser i begge ender av isen var det kun Thomas Berg Paulsen som fant nettmaskene i midtperioden og doblet ledelsen for Oilers.

Allerede 37 sekunder ut i siste periode la Dan Kissel på til 3-0 for vertene og sørget for at det meste av piffen gikk ut av Østfold-laget.

Magnus Nilsen satte inn redusering til 1-3 i undertall for gjestene i DNB Arena, men etter overtallscoringer av Kissel og unggutten Markus Vikingstad var seieren aldri truet for de bunnsolide siddisene. Simen Talge fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 6-1.

Med de tre nye poengene i banken ligger Stavanger på toppen av tabellen med hele 17 poengs luke ned til Storhamar, som på sin side sikret andreplassen i GET-ligaen etter 3-0 seier over Stjernen.

I kveldens siste kamp holdt Lillehammer målfest hjemme mot Narvik for andre dag på rad, og etter en innholdsrik 7-4 seier over ørnene økte Mjøs-laget luken ned til Vålerenga til 6 poeng i kampen om bronsemedaljene i årets grunnserie.

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!

Resultater GET-ligaen torsdag 19/12:

Stavanger – Sparta 6-1
Grüner – Frisk Asker 6-3
Lillehammer – Narvik 7-4
Storhamar – Stjernen 3-0

Lørdag spilles den siste serierunden før jul, som avsluttes med klassikeren VålerengaStorhamar, rivaloppgjøret som for anledningen spilles i Gjøvik Fjellhall.

Vinnerodds Norgesmesterskapet i Ishockey 2019/2020 – Nordicbet:

Stavanger Oilers – 2.40
Storhamar – 3.40
Vålerenga – 4.50
Frisk/Asker – 6.00
Lillehammer – 13.00
Sparta Sarpsborg – 40.00
Stjernen Hockey – 100.00
Manglerud/Star – 300.00
Narvik – 350.00
Grüner – 750.00

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!