Johannes Høsflot Klæbo har blitt syk og må stå over helgens verdenscuprenn i Dresden – dermed mister trønderen muligheten til å ta tilbake den gule ledertrøyen…

– Jeg er lei meg

Klæbo var tatt ut i troppen som skulle representere Norge i helgens sprint og lagsprint i tyske Dresden, men nå har 23-åringen blitt forkjølet og må stå over verdenscuprennene i Tyskland.

Jeg er lei meg for at jeg ikke reiser til Dresden for å konkurrere i helga, sier Klæbo, som søndag avsluttet Tour de Ski med 3.-plass sammenlagt.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

I tillegg til verdenscuprennene så trønderen frem til å delta i det andre rennet i World Sprint Series i den tyske byen – hvor 100 meter supersprint ved elven Elbes bredder garantert blir en publikumsfest fredag.

Jeg hadde virkelig gledet meg til å konkurrere både på 100 meter fredag og i verdenscupsprinten lørdag. Nå som jeg er blitt forkjølet får jeg bare avfinne meg med at jeg må se rennene på TV hjemme i Trondheim. Jeg lover å komme sterkere tilbake, sier Klæbo i en pressemelding fra Norges Skiforbund onsdag.

Viktige verdenscuppoeng går fløyten

Etter å ha gått til topps i Tour de Ski overtok russeren Alexander Bolsjunov ledelsen i verdenscupsammendraget – 75 poeng foran Klæbo, som ble nummer tre etter blodslitet opp alpinbakken i Val di Fiemme.

Russeren står over helgens renn i Dresden, dermed hadde Klæbo en gylden mulighet til å ta tilbake ledertrøyen denne helgen. Etter å ha gått ubeseiret på sprint så langt denne vinteren var nordmannen storfavoritt til å sikre seg 100 verdenscuppoeng i Tyskland lørdag, men på grunn av sykdommen får trønderens håp om å ta sin tredje strake krystallkula et alvorlig skudd for baugen.

Med 15 km klassisk og jaktstart i fristil i den påfølgende helgen i Nové Město bikker favorittstempelet tilbake på den sterke russeren i kampen om sammendraget denne sesongen.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Henter inn erstatter

Dermed står alle de norske løperne som fullførte Tour de Ski over helgens renn i Dresden, for inn som erstatter for sprintkongen kommer Harald Astrup Arnesen fra Team Veidekke Oslofjord.

I spissen for dametroppen står Maiken Caspersen Falla, som hoppet av Tour de Ski etter andreplassen i Lenzerheide den 29. desember. Nå er 29-åringen tilbake og klar for å kjempe om nye poeng i sprintcupen sammenlagt.

For første gang arrangeres para-World Cup sammen med verdenscupen, dermed sender Norge en tropp på totalt 17 utøvere til fartsfesten i Tyskland denne helgen.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Disse stiller for Norge i Dresden

Para – Sprint

Vilde Nilsen, Kvaløysletta Skilag (stående)
Birgit Skarstein, Frol IL (sittende)
Thomas Karbøl Oxaal, Sauda IL (synshemmet), ledsager Ole-Martin Lid Tomrefjord IL

Kvinner

Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum IL
Ane Appelkvist Stenseth, Grong IL
Mari Eide, Øystre Slidre IL
Julie Myhre, Byåsen IL
Kristine Stavås Skistad, Konnerud IL
Lotta Udnes Weng, Nes Ski
Anniken Gjerde Alnæs, Rustad IL/Team Veidekke Oslofjord

Menn

Sindre Bjørnestad Skar, Berums Verk og Hauger IF
Håvard Solås Taugbøl, Lillehammer Skiklub/Team Veidekke Innlandet
Gjøran Tefre, Førde IL/Team Veidekke Vest
Erik Valnes, Bardufoss og Omegn IF
Eirik Brandsdal, Kjelsås IL
Pål Trøan Aune, Steinkjer Skiklubb/Team Veidekke Innlandet
Harald Astrup Arnesen, IL Heming/Team Veidekke Oslofjord (inn som erstatter)

Spill på Vintersport med NordicBet her!