35-åringen vet fremdeles ikke om han satser mot VM i Åre…

Aksel Lund Svindal var foredragsholder under Oslo Mesh, der næringslivstopper og prominente gjester var samlet for å diskutere miljøvern, først og fremst for å fortelle om sitt eget klesmerke «Greater than A», som satser på en miljøvennlig og bærekraftig produksjon av klær.

Etter at han måtte avbryte den siste treningssamlingen i Chile én uke tidligere enn planlagt har spekulasjonene herjet rundt gullgrossistens videre idrettskarriere. Det ble fort et tema da Svindal stilte opp for pressen i etterkant av foredraget.

Les også: Alpintsesongen 2017/2018 – Fartsdisipliner 

Har vært krevende

Vinterens olympiske mester i utfor har drøyd lenge med å ta en endelig avgjørelse på om han skal satse mot VM i 2019 eller ikke. Skulle han tatt en umiddelbar avgjørelse etter forrige sesong mener han selv at han ikke hadde hatt noe valg.

– Skulle jeg tatt en avgjørelse rett etter OL måtte jeg nesten ha slutta, for da haltet jeg mer enn jeg gikk vanlig. Jeg hadde ikke lyst til å ha det som et utgangspunkt da jeg skulle ta en god avgjørelse. Derfor kjøper jeg meg tid på å finne formen som vanlig, og så ser vi hva fremtiden bringer, sier Svindal til TV2.

Les også: Alpintsesongen 2017/2018 – Tekniske disipliner

Står over sesongåpningen

TV2 hevder å vite at vår største alpinstjerne ikke har tenkt å delta i sesongåpningen i østerriske Sölden om tre uker. Der skal det konkurreres i storslalåm. Han blir heller neppe å finne i slalåmrennet i finske Levi i midten av november, men tar sikte på delta i fartsdisiplinene i henholdsvis Lake Louise og Beaver Creek de to siste helgene av november. Gir oppholdet i Nord-Amerika gode opplevelser ligger alt til rette for at vi får se nordmannen i et siste mesterskap.

– Jeg kan røpe at ting fungerer såpass bra at det ikke kommer noen dramatiske valg i et kort perspektiv. Jeg samler på en måte informasjon hele veien i treningen. Forhåpentligvis kan jeg bruke den informasjonen til å ta en god beslutning, sier Svindal optimistisk.

Den nærmeste perioden ønsker han å benytte i Alpene, men foreløpig er ikke skiforholdene av de beste.

Les også: Blir superstjernen pensjonist?

Vinterens VM arrangeres i Åre, bakken Svindal selv ser på som sin absolutte favoritt. Allerede 6. februar kommer hans kanskje største mulighet, når Super-G står på programmet, før utforrennet går av stabelen tre dager senere.