En tøff oppgave venter for Storhamar når Skellefteå AIK gjester CC Amfi i åttendedelsfinalen i Champions Hockey League…

SHL-finalist

Skellefteå er en av de klassiske svenske hockeyklubbene, og laget har levert godt i den relativt ferske CHL. Har nådd sluttspillet i alle sine 4 deltakelser, og tok seg helt til semifinalen i 2014/2015-sesongen.

Hjemme i den sterke SHL-ligaen har klubben fra nord-Sverige nådd finalen i hele 7 av de 8 siste sesongene, og vunnet 2 titler. Så det er et rutinert storlag som venter Storhamar i dette dobbeltoppgjøret.

Skellefteå tok seg til finalen i fjorårets sesong, men i høst har de fått en tung start på SHL, hvor de befinner seg helt nede på en 11. plass. Grufulle 5 poeng på de siste 9 kampene, og særlig hjemme i Skellefteå Kraft Arena har de skuffet et hockey-galt publikum.

En overkommelig gruppe ute i Europa har vært et kjærkomment avbrekk fra den tunge starten hjemme i Sverige, og laget tok enkelt hjem gruppeseieren med 14 poeng. Målvaktene Lindvall og Armalis har vært en av få lagdeler som har fungert hjemme i SHL, og har fulgt opp i CHL.

Poengrekka med Möller, Lindström og norske Olimb har levert sylskarpt i høst, og demmet fint opp for at Lindholm forsvant til NHL og Leafs før sesongen. Å stoppe den trioen blir Storhamars hovedfokus for å kunne henge med Skellefteå i disse oppgjørene.

Storhamar avhengig av en god hjemmekamp

Storhamar ligger som de bør gjøre på toppen av tabellen i GET-ligaen, og har på papiret en god form. Men det er noe litt uforløst over den regjerende Norgesmesteren, og særlig hjemme i CC Amfi har de levert en del skuffende kamper i høst. Meget tamme i sist kamp mot nyopprykkede Ringsaker, hvor de slet seg til en 4-3 seier.

Tok seg til åttendedelsfinale i CHL også i deres forrige deltakelse i 2015/2016-sesongen, hvor de røk i en jevn batalje mot finske TPS. Sikret seg andreplassen i gruppen gjennom sterke resultater på hjemmeis, og en meget imponerende seier borte mot tsjekkiske Třinec i oktober.

Storhamar er avhengig av å få med seg et resultat i CC Amfi i kveld, for med den rutinen Skellefteå besitter blir de ufattelig tunge å bryte ned i Sverige dersom de kan spille på resultat i returoppgjøret om 14 dager.

Hamar-laget fikk endelig skikk på overtallsspillet i de avgjørende kampene mot Třinec, og det blir en av nøklene til seier også i kveld. Christian Bull og Simen Løvhaug Hansen er ute for hjemmelaget, men ellers er troppen fulltallig.

Pucken droppes klokken 18.30 i CC Amfi