Stina Nilsson er ute i minst seks uker etter å ha pådratt seg et tretthetsbrudd i et ribbein – i verste fall er sesongen over for den svenske yndlingen…

– Har ikke har lyttet til kroppens smertesignaler

Stina Nilsson brøt Tour de Ski etter åpningsetappen på grunn av sterke smerter, og med tårer i øynene fortalte den svenske skistjernen den gang at hun fryktet en skade i et ribbein.

Etter en røntgenundersøkelse viser det seg nå at 26-åringen har et tretthetsbrudd i et ribbein, og må belage seg på et lengre skadeopphold.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Det opplyser det svenske skiforbundet i en pressemelding mandag kveld.

Skaden må få tid til å lege seg og Stina må bli symptomfri. Vi regner med at det tar minst seks uker for å være sikre på at det er bra. Deretter avgjør Stina når hun føler seg klar til å konkurrere igjen, sier landslagslege Magnus Oscarsson i en pressemelding fra det svenske skiforbundet.

Nilsson sier hun tar selvkritikk over at skaden har oppstått.

Denne skaden er en konsekvens av at jeg har trent veldig hardt i sommer og høst, samtidig som jeg ikke har lyttet til kroppens smertesignaler, sier Nilsson i pressemeldingen.

Den svenske sprinteren slet med en skade også i sesonginnledningen, og stod over den nasjonale åpningen i Gällivare i november. Nå ryker også store deler av verdenscupsesongen for jenta som ligger som nummer fem i sprintcupen.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Hele sesongen kan ryke

Også forrige sesong pådro den svenske yndlingen seg en skade på nyåret, men ble overraskende startklar til verdensmesterskapet i Seefeld.

Denne gangen sier landslagstrener Magnus Oscarsson at de ikke vil tvinge frem en retur for fjorårets sprintcupvinner før hun er klar for å kjempe om pallplasser, selv om det skulle bety at den svenske langrennsløperen er ferdig for sesongen.

Hun kommer ikke til å være med bare for å være blant de 15 beste. Nå må kroppen hennes få tid til å hvile og bli smertefri. Det har vært mye trening, som hun sier. Det er klart at hun burde hørt mer på kroppen.

Hele sesongen kan være i fare, understreker Oscarsson til Expressen om alvorlighetsgraden av skaden.

Det svenske landslaget har slitt med en rekke skadeforfall denne sesongen, og nå forsvinner altså deres største sprintstjerne ut i minst seks uker.

For de øvrige sprinterne går turen til Tyskland og Dresden kommende helg, hvor det lørdag står sprint i fristil på programmet, før den fartsfylte helgen avsluttes med lagsprinter søndag.

Spill på Vintersport med NordicBet her!