Nina Haver-Løseth kjørte ned til en femteplass i sitt første renn på 11 måneder i Levi lørdag – amerikanske Mikaela Shiffrin vant…

– Det kriblet skikkelig

Lørdag var Nina HaverLøseth tilbake i start-bua for første gang på 11 måneder etter skaden hun pådro seg i desember i fjor, og 30-åringen leverte virkelig varene i comebacket.

Alpinisten kjørte ned til en sterk 5.-plass i første omgang av slalåmrennet i finske Levi, og var tydelig lettet etter at første nedfart etter comebacket var gjennomført med stil.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Det var tusen kilo av skuldrene mine da jeg kom i mål. Kjempedeilig, sa Haver-Løseth etter 1. omgang.

Også i 2. omgang i kvinnenes sesongstart i slalåm fikk Haver-Løseth fart på skiene og kjørte ned til en 2.-plass, som holdt til en meget sterk 5.-plass da samtlige kvinner var i mål.

Etter rennet måtte hun meddele at det er lenge siden det har kriblet så mye i magen på startstrek som i tåkehavet i Levi.

Det er veldig godt å ha det overstått. Jeg har hatt en veldig fin dag. Jeg kjente litt på nervene, men det er jo dette jeg har savnet, sier hun til NRK, like etter målgang.

Det har vært et par år siden jeg sist på startstreken og kjente at det kriblet skikkelig i magen. En del av meg har visst at jeg aldri noen gang har kjørt så bra på ski som jeg gjør nå. Det er så kult å være tilbake, smiler hun.

Fire norske kvinner i finaleomgangen

Det fremadstormende norske damelaget i alpint er virkelig i gang med å etablere et lag i verdenstoppen, og i lørdagens slalåm var de norske fargene nok en gang med på å prege rennet.

Haver-Løseth ble beste norske med sin 5.-plass, 2,51 sekunder bak suverene Mikaela Shiffrin. Mina Fürst Holtmann leverte et nytt godt resultat da hun kjørte seg opp tre plasser og ble nummer 12 i Levi, mens Maren Skjøld (17) og Thea Louise Stjernesund (21) også plusset på kontoen med verdenscuppoeng i slalåm-åpningen.

Kristin Lysdahl var også veldig godt i gang og så grønne tall i 1. omgang i Levi, men talentet kjørte dessverre ut og fikk ikke et tellende resultat.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Shiffrin slo Stenmark-rekord

Mikaela Shiffrin leverte en forrykende 2. omgang og kjørte inn til en suveren ledelse i mål, 1,78 sekunder foran sveitserinnen Wendy Holdener. Petra Vlhová stod igjen som siste kvinne på toppen i Finland, men slovaken mistet kontrollen over skien og kjørte ut i finaleomgangen.

Dermed kunne den amerikanske superalpinisten smile etter å ha passert enda en av Ingemar Stenmarks rekorder, for med sin 41. slalåmseier står Shiffrin alene på toppen av merittlistene i den tekniske disiplinen.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Men 24-åringen mener den svenske legenden fremdeles er den største, selv om hun nærmer seg faretruende å ta igjen Stenmarks rekord over antall verdenscupseire også totalt.

Rekorder er til for å brytes, men Ingemar Stenmark kommer til å være den største uavhengig av hva jeg eller noen andre gjør, sa amerikaneren etter løpet.

Østerrikeren Katharina Truppe tok den siste pallplassen lørdag.

Søndag er det herrene som skal i aksjon i slalåm i Levi, og for Henrik Kristoffersen er det mye å revansjere etter den svake sesongåpningen i Sölden.

Vinnerodds Slalåm Levi, Herrer – Nordicbet:

Henrik Kristoffersen – 2.70
Clement Noel – 4.35
Alexis Pinturault – 5.10
Ramon Zenhaeusern – 7.25
Daniel Yule – 12.00

Spill på Vintersport med NordicBet her!