Toppscorer David Morley fant nettmaskene igjen da Stavanger Oilers senket regjerende Norgesmester Frisk Asker 3-1 i Askerhallen tirsdag…

– Han leker hockey om dagen

Stavanger Oilers er i ferd med å levere en sesong av de helt sjeldne i årets GET-liga, og i bortemøtet med Frisk Asker tirsdag trengte ikke siddisene mer enn tre minutter før de var på vinnersporet igjen.

Kristian Forsberg sørget for at gjestene fikk en drømmestart i Askerhallen, selv om reprisene viste at hjemmelaget hadde grunn til å føle seg snytt etter at Tommy Kristiansen stod i offsideposisjon da han mottok pucken i forkant av målet.

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!

Midtveis i 2. periode fikk Askerbøringene derimot en grunn til å smile igjen da Victor Björkung dundret pucken i krysset i overtall og sørget for utligning for de regjerende Norgesmesterne.

Solid defensivt arbeid var en av nøklene til at lagene sikret seg tittelen i vår, men det var ikke mye mestertakter over Frisk da de lot gjestenes David Morley få gå upresset fra bak mål og sette pucken i hjørnet bare minuttet etter utligningen.

2-1 scoringen var canadierens  18. nettkjenning denne sesongen, og med 40 poeng på 22 kamper er Morley soleklar poengkonge i ligaen.

Han leker hockey om dagen, utbrøt TV2s Jonas Bariås fra kommentatorboksen.

Han har vært fantastisk god hele sesongen, istemte ekspertkommentator Bjørn Erevik.

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!

17 poengs ledelse i GET-ligaen

Frisk Asker hevet seg i sluttperioden og jaktet ny utligning i egen hall, men målvakt Henrik Holm var på plass og stanset alt vertene hadde å by på de siste 20 tirsdag.

I stedet gikk det som det ofte går da Frisk tok ut målvakten og sendte alt fremover i sluttminuttene – Dan Kissel snappet pucken og fastsatte sluttresultatet til 3-1 for gjestene fra oljebyen med scoring i det tomme buret.

Etter 4 tap på 5 kamper sakker Frisk akterut i den tette kampen om 2.-plassen.

Vi må score flere mål. Vi må få flere inn foran mål, sa trener Jan André Aasland på TV 2-sendingen.

Veteran Anders Bastiansen sier seg enig med treneren, og mener gjestene ikke imponerte nevneverdig til tross for nederlaget.

Vi skaper for lite. Og det som kommer, redder Henrik Holm.

Jeg synes ikke Oilers imponerer så voldsomt, men de finner veien til å vinne. Og det er selvfølgelig viktig, fortsatte Bastiansen.

Etter å ha sikret seg sesongens 20. seier drar Oilers-spiller Tommy Kristiansen på smilebåndet av sin kollegas kommentar.

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!

Tabellen lyver ikke, fastslår Kristiansen, som noterte seg for en assist i tirsdagens kamp.

Vi får bare nyte dette og fortsette. Vi dunker på og feier alle vekk, la han til.

Med bare ett tap i ordinær tid ved snart halvspilt sesong har trener Todd Bjorkstrand virkelig fått sving på Stavanger Oilers i sin andre sesong i klubben. Laget som fra 2010-2017 vant Norgesmesterskapet hele syv ganger leder nå tabellen med suverene 17 poeng ned til serietoer Storhamar.

Vi er veldig fornøyd, sa trener Todd Bjorkstrand til TV 2.

Jeg er særlig fornøyd med at vi er så stabile.

GET-ligaen ruller videre med full runde torsdag kveld, hvor blant annet alle fire lagene som ligger an til å kjempe om sølvmedaljene møtes innbyrdes.

Kampodds Nordicbet:

Lillehammer 2,19 – Uavgjort 4,00 – Vålerenga 2,75
Storhamar 1,52 – Uavgjort 4,50 – Frisk Asker 5,40

Nordicbet tilbyr et ukentlig risikofritt spill på norsk ishockey!