To sekunder før full tid avgjorde Dan Kissel oppgjøret i Askerhallen da Stavanger tok et nytt steg mot seriemesterskapet tirsdag…

Stavanger stormer videre

Etter sjokktapet i Narvik før jul hoppet serieleder Stavanger Oilers rett tilbake på hesten og stod med fire strake seire før møtet med regjerende Norgesmester Frisk Asker tirsdag, og siddisene dro for fjerde gang denne sesongen det lengste strået i oppgjør med askerbøringene.

Det var en jevnspilt åpningsperiode i Asker, men i midtperioden tok laget fra oljebyen tak i pucken og satte press på vertene fra start. Allerede 1.28 ut i perioden sendte Brady Brassard gjestene i ledelsen i Askerhallen.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Frisk-målvakt Nicklas Dahlberg fikk hvile i møtet med serielederen, og unggutten Henrik FayenVestavik fikk jobben med å holde fortet for vertene tirsdag. 19-åringen klarte seg bra gjennom hele kampen, men kunne ikke hindre at Nolan Zajak doblet Stavangers ledelse midtveis i perioden.

Etter en solid midtperiode tok en fornøyd målscorer en prat med TV2s reporter på vei inn i garderoben med en 2-0 ledelse.

Vi gjorde en god andre periode. Jeg fant den åpningen jeg trengte da jeg satte scoringen. Jeg spiller sammen med gode spiller og vi har en god trener, sa mannen bak Oilers 2-0-scoring, Nolan Zajak, til TV2.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Norgesmesterne hevet seg i sluttperioden

Etter en tung desember har Frisk Asker akkurat som forrige sesong hevet seg i overgangen til det nye året, og da lagene inntok isen for tredje gang var det de regjerende mesterne som styrte spillet i Askerhallen.

8 minutter ut i sluttperioden satte Endre Medby inn reduseringen for vertene i overtall, og tre minutter senere var askerbøringene på farten igjen.

Christian Kåsastul sendte en lur langpasning inn i sonen som Petter Kristiansen var først på, og etter å ha dratt seg rundt gjestenes mål fant han veteranen Anders Bastiansen som kontant satte inn utligningsmålet.

Dermed ble det jubel i Askerhallen da hjemmelaget så ut til å bli et av få lag til å ta poeng fra de suverene serielederne denne sesongen, men Stavanger-vingen Dan Kissel ville det annerledes.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Kissel avgjorde med drømmescoring

Med få sekunder igjen på klokken gikk amerikaneren hele veien fra egen sone, og etter å ha passert 2 spillere vippet 32-åringen pucken i hjørnet bak Frisks målvakt. Dermed falt avgjørelsen med bare to sekunder igjen på klokken i Askerhallen.

Oilers slapp Frisk inn i kampen igjen, men så avgjorde Kissel med utrolige to sekunder igjen. Det var en helt vill avslutning av Kissel og Oilers, mente TV2-kommentator Espen Ween etter den dramatiske avslutningen.

Med tre nye poeng strammet Stavanger ytterliggere grepet om seriemesterskapet – og ligger nå 17 poeng foran Storhamar med 15 kamper igjen å spille. 

Rogalendingene ligger godt foran rekordskjemaet på 2,49 i snitt per kamp. Med utrolige 81 poeng30 kamper snitter Oilers nå kruttsterke 2,7 poeng per kamp denne sesongen.

Frisk Asker ligger som nummer fire i GET-ligaen, men må passe seg for Vålerenga som er i ferd med å styrke stallen fra sin posisjon fem poeng bak Frisk. Hovedstadslaget håper å få signert landslagsspiller Jørgen Karterud før de torsdag tar imot Stjernen til kamp i Furuset Forum.

Kampodds Nordicbet: Vålerenga 1,68 – Uavgjort 4,85 – Stjernen 3,80

Spill på Vintersport med NordicBet her!