Mats Zuccarello scoret Dallas’ eneste mål i den avgjørende kampen mot St. Louis Blues, men Texas-laget til slutt gi tapt etter forlengning…

Zuccarello på scoringslisten

Med 3-3 i kamper var det duket for vinn eller forsvinn i det avgjørende oppgjøret mellom St. Louis Blues og Dallas Stars, og lagene åpnet i et forrykende tempo i Enterprise Center.

Gjestene skapte flere store sjanser utover i perioden, men akkurat som i lagenes forrige møte var det Blues som skulle få den første nettkjenningen da Vince Dunn fant hjørnet bak Dallas-målvakt Ben Bishop etter 13.30 minutter.

Kun to minutter senere var Zuccarello årvåken og var først frempå da en klarering endret retning i en av dommerne og havnet i målgården foran hjemmelagets bur. Derfra fikk nordmannen en lett oppgave med å sette inn utligningen for Dallas.

Målet var vingens 8. poeng i kvartfinaleserien.

Bishop stengte butikken

Det var en jevnspilt åpningsperiode i Missouri, men da lagene tok fatt på 2. periode tok Blues fullstendig kommandoen i oppgjøret. Dallas maktet ikke å etablere spill i motstanderen sone og ble liggende å forsvare seg mot et stadig kraftigere press fra hjemmelaget.

Ben Bishop fikk virkelig bevist hvorfor han er en av kandidatene til prisen for årets målvakt da St. Louis dominerte skuddstatistikken 18-1 i midtperioden.

Også i de siste 20 ordinære minuttene dreide det meste seg om hjemmelaget i Enterprise Center, og i de to siste periodene bokførte Blues vanvittige 31-4 i skudd på mål, men på mirakuløst vis klarte Bishop og Dallas-forsvaret å holde seg inne i kampen om sørget for at det 7. oppgjøret gikk til forlengning.

Missouri-laget fortsatte enveiskjøringen ute på isen da divisjonsrivalene tok fatt på overtiden, og gjestene hang virkelig i tauene i St. Louis.

Men de blåkledde lyktes fremdeles ikke å overliste Bishop, til enorm frustrasjon blant de fremmøtte i Enterprise Center.

Hjemme-yndlingen sendte Blues videre

Da lagene entret isen for 5. gang fant Dallas tilbake til spillet de viste i åpningsperioden og kjempet seg tilbake i kampen og var svært nær å avgjøre det hele til sin fordel, men typisk nok skulle avgjørelsen komme i motsatt ende av isen.

Robert Thomas sendte i veien et skudd som smalt i stolpen før returen traff Bishop på veien ut igjen. Da pucken landet foran mål var Pat Maroon først frempå og pirket inn matchvinnerscoringen etter 85.50 minutter.

Maroon er oppvokst i byen og sendte Enterprise Center ut i euforisk feiring da han sørget for at laget fremdeles er med i kampen om å sikre seg sitt første Stanley Cup-trofé.

Hvem St. Louis Blues møter i semifinalen avgjøres i den 7. kampen mellom San Jose Sharks og Colorado Avalanche natt til torsdag.

Kampodds, Nordicbet: San Jose Sharks 2,20 – Uavgjort 4,05 – Colorado Avalanche 2,90

Ingen VM-tur på Zuccarello

Zuccarello var naturlig nok skuffet etter at Dallas måtte gi tapt i forlengningen.

– Det er tungt, det her. Men vi var ikke gode nok i dag. Vi kjempet bra og spilte bra defensivt, men vi var ikke bra nok. Jævla surt, sier en nedtrykt Zuccarello til VG i garderoben noen minutter etter at dramaet er over.

Etter å ha blitt slått ut kunne nordmannen ha satt seg på flyet og rukket VM-åpningen for Norge fredag, men allerede før sluttspillet startet varslet 31-åringen at han ikke kom til å spille med flagget på brystet denne våren.

Zuccarellos NHL-kontrakt utløper 1. juni, og stjernespilleren ville ikke risikere en ny skade før det som kan bli vingens siste store kontrakt med verdens tøffeste hockeyliga var signert.

Sommeren vil vise om “Zucca” forlenger kontrakten med Dallas etter den gode starten i Texas-klubben, eller om han tar turen videre til en ny klubb.

Dermed må Petter Thoresens mannskap klare seg uten Zuccarello når de fredag åpner mesterskapet i Slovakia mot stormakten Russland.

Kampodds, Nordicbet: Russland 1,08 – Uavgjort 15,00 – Norge 22,00