Marcel Hirscher er med sine åtte sammenlagtseiere i verdenscupen den mestvinnende alpinisten gjennom alle tider. Nå hevder østerrikske medier at legenden legger skiene på hylla.

Østerrikes skiforbund har innkalt til pressekonferanse med Hirscher på onsdag. Seansen, som avholdes i Salzburg, har fått tittelen «tilbakeblikk, innsyn og perspektiver».

Det er i kjølvannet av denne pressemeldingen at blant andre Kronen Zeitung og Kurier melder at bakgrunnen skal være Hirschers beslutning om å legge opp.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Har brukt tid på avgjørelsen

30-åringen hintet allerede forrige sesong om at det snart ville være på tide å takke for seg i alpintsirkuset. Han kjempet seg tilbake etter et stygt ankelbrudd før 2017-sesongen, ble far før 2018-sesongen og har lenge ymtet frempå om at alpintsatsingen av og til koster mer enn den smaker.

Hirscher innkalte først til en pressekonferanse 6.august, men omberammet den så til sommeren var over. I følge Kronen Zeitung skal dette skyldes at alpinistens nærmeste venner og støtteapparat i det lengste har forsøkt å overtale østerrikeren til å fortsette. Nå virker det imidlertid som om han ikke har klart å finne motivasjon for videre satsning.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Det skal være to hovedårsaker til at legenden nå velger å sette karrierepunktum – helse og familie. Han skal ha følt seg helt utslitt etter forrige sesong. Skadene begynner å sette sitt preg på kroppen og all trening og reising koster mer enn det har gjort tidligere.

I tillegg skal det være et ønske om å tilbringe mer tid med hans ett år gamle sønn og kona Laura. Allerede forrige sesong valgte Hirscher å reise så sent som mulig til konkurransedestinasjonene. Absolutt ikke optimalt sportslig, men helt nødvendig for at han skulle orke å fortsette satsningen. Nå virker det altså å være slutt.

Avsluttet med verdenscupseier og VM-gull

Dersom Marcel Hirscher skulle velge å plassere alpinstøvlene i boden for godt, kan han gjøre det i visshet om at han avsluttet på topp. Forrige sesong vant han verdenscupen sammenlagt for åttende gang på rad, samt både slalåm- og storslalåmscupen. I tillegg fikk han med seg et VM-gull i slalåm fra Åre, mens han tok sølv bak vår egen Henrik Kristoffersen i storslalåm.

På onsdag kommer den offisielle beskjeden om hvilken retning Marcel Hirschers karriere tar videre. Mye tyder likevel på at den er kommet til veis ende for tidenes mest dominerende alpinist.

Spill på Vintersport med NordicBet her!