Allan Dahl Johansson ønsker å være førstemann i verden under 1.40 på 1500 meter…

Det norske stortalentet Allan Dahl Johansson har så vidt rukket å fylle 20 år, men har allerede fått med seg fire gull fra junior-VM og pallplasseringer i verdenscupen på 1500 meter. Nå ser han fremover og sikter mot den absolutte verdenstoppen. I følge landslagskollega Håvard Bøkko er det ikke småtterier Oslo-gutten drømmer om.

Spill på vintersport med Coolbet! 

– Jeg vet at han drømmer om å bli førstemann under 1.40 på 1500 meter. Dersom han får opp farten på de første 300 meterne er han absolutt en av de som kan gjøre det om noen år, sier Bøkko til NRK.

På høydesamling i Italia

Dahl Johansson, Bøkko og resten av det norske skøytelandslaget befinner seg for tiden på en høydesamling i Collalbo i Nord-Italia. På over 1100 meters høyde trenes det i tynn luft for å legge et skikkelig grunnlag før sesongen tar til i midten av november. Her finner vi også verdens høyest beliggende kunstisbase – Arena Ritten.

– Jeg er mye bedre i år. I fjor hadde jeg behov for å slå de eldre guttene på laget, men nå trenger jeg ikke gjøre det på trening lenger. Jeg fikk gjort det i løpet av fjoråret. Nå vet jeg liksom hvem som er best, sier en meget selvsikker Dahl Johansson til NRK.

Denne sesongen har han som mål å gå seg ned på 1.42-tallet. Hans personlige rekord er på 1.43,13 og ble satt under vinterens verdenscuprenn i Calgary. Det holdt til en femteplass og er en soleklar verdensrekord for juniorer, nesten ett og et halvt sekund foran nestemann. Tiden er for øvrig tre sekunder bedre enn hva Håvard Bøkko gikk på i samme alder.

Spill på vintersport med Coolbet! 

Fokuserer på tid – ikke resultat

Johansson forteller til NRK at han har lyst til å gå noen 5000metere i løpet av verdenscupsesongen, men at det er 1500 meter han virkelig satser på. Der har han ingen resultatmål, men fokuser på å sette sterke tider.

– Hvis jeg går på 1.42 og havner på 20.plass så er jeg likevel fornøyd. Jeg har satt meg et tidsmål for å unngå å bli skuffet dersom jeg ikke skulle havne på pallen. Jeg drømmer ikke om å vinne OL-gull, selv om det hadde vært dritfett å vinne det. Jeg vil helst bare gå fortest av alle, sier 20-åringen entusiastisk.

Håvard Bøkko er også full av lovord om sin unge lagkamerat.

– Han er selvsikker og skulle kanskje hatt «høy på pæra» som mellomnavn av og til. Men han har lov til å være litt høy på pæra etter å blandet seg inn helt i toppen av seniorklassen som junior i fjor. Han er kanskje vårt største 1000– og 1500meter talent noensinne, forklarer Bøkko.

Så gjenstår det å se om Allan Dahl Johansson blir verdens første under 1.40 på 1500 meter. Foreløpig har han to sekunder opp til Denis Yuskovs verdensrekord på 1.41,02, satt på den rekordraske isen i Salt Lake City for ti måneder siden.

Spill på vintersport med Coolbet!