Den russiske skiskytteren bekreftet karriereslutt på Instagram 1.juledag og langer ut mot dopingbeskyldningene han har måttet leve med de siste årene…

Anton Sjipulin har i løpet av karrieren fått med seg sju VM- og to OL-medaljer. Nå har 31-åringen bestemt seg for å legge børsa på hylla med tilnærmet umiddelbar virkning.

Stjernen tok nemlig til sin egen Instagram-konto for å avsløre at han nå har fått nok. Samtidig avholdt han en liten pressekonferanse hjemme i Moskva.

Stafettvinneren fra forrige VM i Hochfilzen og de olympiske leker i Sotsji sier at lørdagens showrenn i Gelsenkirchen blir hans siste opptreden i karrieren.

World Team Challenge’ arrangeres for ellevte gang i og utenfor Veltins-Arena, hjemmebanen til Schalke 04, for nærmere 50.000 elleville tilskuere.

– En tung avgjørelse

Sjipulin avslører i sin følelsesladde avskjedstale at avgjørelsen ikke var lett.

– Dette løpet er det siste i min profesjonelle karriere. Jeg har tatt den tunge beslutningen, skriver 31-åringen.

Sjipulin tok både gull på herrestafetten og bronsemedalje under mix-stafett under det forrige verdensmesterskapet i Hochfilzen. Da østerrisk politi nylig tok seg inn på bostedet til det russiske landslaget under verdenscupstevnet samme sted, havnet Sjipulin og hans lagkamerater nok en gang i et negativt søkelys.

– Jeg har aldri brutt en eneste antidopingregel. Jeg har alltid vært åpen mot alle dopingmyndigheter og institusjoner, raser han videre på sosiale medier.

Dopingmistenkt

Anton Sjipulin har i likhet med mange av sine russiske kolleger vært under kraftig mistanke etter avsløringene fra Sotsji-OL. Han har aldri avlevert en positiv prøve, men har like fullt blitt utestengt i likhet med mange landsmenn. Han klarte heller aldri å renvaske navnet sitt for å kunne delta som nøytral utøver under vinterlekene i Pyeongchang, og nettopp denne utestengelsen har betydd mye for den endelige avgjørelsen.

– Vi var godt forberedt til OL, vi ville gjort det bra, var hans korte kommentar om OL under pressekonferansen.

Han forklarte likevel videre at den vedvarende dopingmistanken har gjort det vanskelig å prestere på toppnivå.

– Jeg er sint og frustrert over denne heksejakten som nå pågår. Den undergraver ikke bare min tillit til antidopinginstitusjonen generelt, men også skiskyting som sport spesielt. Alle anklager mot meg, selv ryktene, er bare tull, freste Sjipulin videre.

Anton Sjipulin har ikke deltatt i noen av vinterens verdenscuprenn i skiskyting.