Nå får også kvinnene delta i den helnorske hoppuka. Tilbake i mars foreslo det internasjonale skiforbundet å fjerne restriksjonene om at jentene bare skulle hoppe i normalbakker…

Kort tid etter ble ideen om et Raw Air for kvinnehopperne lansert, og etter at den norske hoppuka ble innvilget én million kroner over statsbudsjettet virker det nå klart at Raw Air for kvinner vil bli en realitet.

Renn i Holmenkollen, Lillehammer og Trondheim

Det at Vikersund for øyeblikket er fjernet fra verdenscuplisten gjør at Raw Air ser ut til å bli helt identisk for både kvinner og menn. Totalt vil ni hopp fra Holmenkollen, Lillehammer og Trondheim bli tellende i konkurransen. Alle hoppene gjennomføres i stor bakke.

– Jeg fikk nettopp beskjed nå. Det var en veldig trivelig start på uka. Det er kanskje noe av største som har skjedd for idretten vår de senere årene. Det er et utrolig løft. Vi får muligheten til å vise oss frem i store bakker foran mye publikum gjennom en sånn turnering sier Maren Lundby til NRK.

Det var for øvrig aldri meningen at kvinnene skulle hoppe i Vikersund denne sesongen. De drar rett til fire konkurranser i Russland etter avslutningen av Raw Air.

Et betydelig løft

Hoppsjef Clas Brede Bråthen var også meget fornøyd med pengestøtten, og passet også på å rose Walter Hofer og resten av de hoppansvarlige i FIS for deres jenteløft.

– Dette er nok et betydelig løft for den delen av hoppsporten med størst vekstpotensial. Norge bidrar ytterligere til at kvinnehopp får et løft til, konstaterte han smilende.

Han mener det er et viktig grep av Norge å slippe hoppjentene til i Raw Air, som har vært arrangert for herrene de to siste årene.

– Den første store turneringen for jenter starter i Norge, og det føles veldig riktig i alle perspektiv. Vi har vært en pådriver siden starten, bidratt med gode arrangement hele tiden. Nå har vi også verdens beste jentehopper – og vi er i ferd med å få det beste laget, fortsetter han.

Landslagstrener Christian Meyer klarte heller ikke å skjule sin begeistring:

– Raw Air «Ladies» er virkelig banebrytende. Kvinnehoppingen har aldri vært mer spektakulær og synlig. Vi gleder oss skikkelig til å bli en del av turneringen, jubler han.

Raw Air begynner i Holmenkollen 9.mars neste år. Etter to dager i hovedstaden bærer det videre til Lillehammer, før turneringen avsluttes i Trondheim 13-14.mars.